14. marts 2007 kl. 19:30 Glas - materiale og teknik. Foredrag

Hendes glasskulpturer er overraskende og spektakulære. De er dramatiske og påtrængende – og samtidigt organiske og finurlige. Man kan ikke andet end at lægge mærke til dem, og alle har en mening om dem. Det er billedhuggeren Pipaluk Lake, der er tale om. Hun deltager i Holstebro Kunstmuseums udstilling Glasss, og onsdag den 14. marts, kan man møde hende, når hun kommer til Holstebro for at fortælle om sine skulpturer, og hvordan hun laver dem.

Pipaluk Lake ligner ikke nogen anden af Glasss-udstillingens 12 kunstnere. Den måde, hun arbejder med glas, er helt hendes egen. Hun eksperimenterer med glasset som materiale og med arbejdsprocessen. Hvor de fleste andre af udstillingens kunstnere arbejder med en meget kontrolleret proces, ved hun ikke altid, hvad der kommer ud af hendes anstrengelser.

Konkret arbejder hun med affaldsglas, som hun stakker eller hænger op i en metalkonstruktion i ovnen. Når ovnen er lukket og glasset varmes op, smelter lagene sammen, og tyngdekraften trækker i glasset. Pipaluk Lake kan ikke fuldstændigt kontrollere det, der sker i ovnen. Dermed bliver det en meget åben proces, og det færdige værk rummer en stor grad af tilfældighed.

Denne spændende arbejdsproces – og hvilke kunstneriske overvejelser den fører med sig – vil Pipaluk Lake fortælle nærmere om den 14. marts. Hun vil vise billeder fra arbejdsprocessen. Og efter en pause vil der være mulighed for – sammen med Pipaluk Lake – at se og høre nærmere om de værker, hun viser på Glasss 2007. Og måske specielt om de 3 værker, som Holstebro Kunstmuseum på udstillingen har erhvervet til sin samling.