25. april 2007 kl. 19:30 Hein Heinsen. Omvisning

Onsdag den 25. april kl. 19.30 er der mulighed for at få noget mere at vide om modtageren af årets Astrid Noack Legat – billedhuggeren Hein Heinsen – der er aktuel på museet med udstil-lingen Manifest.

Her viser Hein Heinsen 24 skulpturer fra de seneste 20 år, med den 301 cm. store og 1½ tons tunge ”Skulptur 98” (1998) som udstillingens spektakulære højdepunkt. Men Hein Heinsen viser også mindre værker på udstillingen – bl.a. 5 små skulpturer med titlerne ”Afsætninger I-V”, der alle er blevet til i år.

Selv om Hein Heinsens skulpturer er små, kan de godt virke uhåndterlige, og meget lukkede omkring sig selv. Én af grundene er, at Hein Heinsen omgiver skulpturerne med mange ord og betydninger. Det er også grunden til, at udstillingen har fået titlen Manifest. I forbindelse med udstillingen udsender Hein Heinsen nemlig en programerklæring – et manifest – der rummer ”Enogtyve påstande om plasticitet”.

Kunstformidler Peter Haarby vil i sin omvisning tage udgangspunkt i udstillingens konkrete skulpturer og i manifestet. Men også de øvrige skulpturer fra museets samling, som indgår i museets opstilling vil indgå. Det drejer sin bl.a. om Astrid Noacks skulpturer, som Hein Heinsen har et meget nært forhold til, og Erik Thommesens træskulpturer.

Omvisningen finder sted onsdag den 25. april kl. 19.30 og er gratis. Døren åbnes kl. 19.15 og lukkes igen kl. 19.30. Så kunstformidler Peter Haarby opfordrer alle til at være præcise.