10. marts 2007 kl. 13:30 Gåtur til byens kunst

Lørdag den 10. marts kl. 13.30 kan man komme med kunstformidler Peter Haarby på opdagelsestur til kunsten i Holstebro.

Gåturen til kunsten i Holstebro er blevet et fast indslag i Holstebro Kunstmuseums program. Og til denne – den 6. kunstgåtur på 4 år – har Peter Haarby fundet frem til en række nye kunstværker, som han vil fortælle om.

Det drejer sig bl.a. om Thorvald Westergaards mindesten over valgmenighedspræsten Morten Larsen, der står foran Valgmenighedskirken og sønnen Ejgil Westergaards Brandmonument på Sønderlandsga-de, der er sat som minde over de mange brande, der har hærget Holstebro gennem tiden. Begge var uddannede stenhuggere – Thorvald i fødebyen Thisted, og Ejgil hos faderen i Lemvig. Og begge har de lavet en lang række minde- og gravsten, som man kan se flere steder i Nordvestjylland. Men begge ar-bejdede også kunstnerisk som billedhuggere, hvad bl.a. de to arbejder i Holstebro vidner om.

Et andet nyt kunstværk, som Peter Haarby vil fortælle om, er en lille Hanne Varming skulptur, som bolig-selskabet Sct. Jørgen har stillet op på parkeringspladsen ved Asylgade. Hanne Varming er en dygtig menneskeskildrer, og den lille skulptur viser hendes søn, der sidder med sit barn på knæet. En stor ud-gave af samme skulptur er for nylig blevet opstillet i det nye statsfængsel ved Horsens.

Omvisningen starter foran Rådhuset, hvor Peter Haarby vil fortælle om Lawrence Wieners ordværk, der er placeret på ydervæggen af Byrådssalen. På turen vil man også kunne høre om Ole Schwalbes ud-smykning af Rådhushallen og om Sten Lykke Madsens springvand med Sankt Jørgen og Dragen på Store Torv.

Gåturen kommer altså forbi både gammelkendte og helt nye skulpturer. Den vil vare ca. 5 kvarter, og det er gratis at gå med. Turen begynder foran det nye rådhus kl. 13.30.