12. juni 2007 kl. 19:00 Kunst, kultur og natur i Holstebro

Hvordan fortæller man på en anderledes og spændende måde om kunsten og historien i Hol-stebro? Det spørgsmål har museumsinspektør Ann Bodilsen, Holstebro Museum og kunstfor-midler Peter Haarby, Holstebro Kunstmuseum stillet hinanden.

Og de to formidlere er kommet frem til, at en cykeltur, der kommer rundt til steder i byen og om-egnen, hvor der er gode historier at fortælle, kunne være måden at gøre det på. Derfor inviterer de til cykeltur til kunsten, kulturen og naturen i Holstebro tirsdag den 12. juni kl. 19.00.

På cykelturen vil man bl.a. komme til at høre om de store brande, der gennem tiden har hærget byen og om Ejgil Westergaards brandmonument i Sønderlandsgade. Kunstformidler Peter Haarby fortæller om Adam Fischers skulptur ”Kvinde der spejler sig” i Østergade og C.F. Milles ”Guds Hånd” på Parkvænget, og Ann Bodilsen vil fortælle om de arkæologiske udgravninger, som man har foretaget på Sletten.

Godt midtvejs ved Tvis Kloster holdes der en pause, hvor der fortælles om det kloster, der i dag kun ses som en markering i og omkring Tvis Møllevej. Derefter serveres en lille forfriskning, så alle kan klare vejen tilbage til museerne. Den går via Fårefennerne på sydsiden af Vandkraft-søen og undervejs vil Ann Bodilsen fortælle om Vandkraftsøen og dens historie.

Turen er på ca. 11 km. og køres i et roligt og afslappet tempo, så alle kan være med.

Tid: Tirsdag den 12. juni 2007 kl. 19.00
Mødested: Museernes forplads – Museumsvej 2.
Entre: Gratis