22. september 2007 kl.14:00 Heerup og symbolerne. Omvisning

Hvordan kan det være, at vi forbinder hjertet med kærlighed? Hvorfor har hoteller stjerner? Og hvad er sammenhængen mellem Julen og Hjulet?

Svarene kan man få lørdag den 22. september når kunstformidler Peter Haarby viser rundt i Holstebro Kunstmuseums udstilling ”Skralle og Kladde i Figurland”, med værker af Henry Heerup.

Det er for børn
Kunstformidler Peter Haarby har tilrettelagt omvisningen, så både børn og voksne kan deltage i den. Det handler nemlig om symboler. Og symboler er et sprog, der kan forstås af alle. Både børn og voksne kan finde symboler, bruge dem og forstå dem.

Omvisningen vil forme sig som en skattejagt efter symboler i museets nyåbnede udstilling ”Skralle og Kladde i Figurland”, der vises i anledning af 100-året for Henry Heerups fødsel.

Heerup og symbolerne
Heerup brugte symbolet som et vigtigt element i sine malerier. Hans billeder var symbol-collager, fyldt med hjerter, kors, hjul, stjerner, træer, cirkler og haner.

De mange symboler brugte han til at fortælle om livet, døden og genopstandelsen. Det er en grundfortælling om livet, som er fælles for os alle.

Familien og haven i centrum
Udstillingen ”Skralle og Kladde i Figurland” viser malerier og skulpturer, der handler om Heerups familie. Den bestod af børnene Ole og Nanna, af hustruen Mille og af Heerups højt elskede mor Sera. Og den handler om hans have i Rødovre, hvor han skabte sine malerier og skulpturer.

Endelig er den et portræt af en kunstner, der nok er folkelig, men aldrig banal eller ligegyldig. Den grundfortælling han fortæller ved hjælp af de mange symboler handler både om vores nære, daglige virkelighed og om tilværelsens store, grundlæggende spørgsmål.

Tid: Lørdag den 22. september 2007 kl. 14.00 - 15.00
Sted: Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2, 7500 Holstebro
Entre: Selve rundvisningen er gratis. Der betales normal entre til museet.