4. november 2007 kl. 15:00 Heerupcollage

100 års fødselsdag fejres med maner

Henry Heerup blev født den 4. november 1907. Og nøjagtig 100 år senere - på selve dagen - fejrer Holstebro Kunstmuseum Heerups fødsel med en festlig Heerupcollage.

Det er digteren Eske K. Mathiesen, der har sammensat en poetisk og musikalsk hyldest til Henry Heerup i anledning af dagen. Eske K. Mathiesen har til lejligheden forfattet en prolog i digtform samt 12 introduktionstekster, som han læser op.

Desuden medvirker digteren Asger Snack, der læser sit digt til Henry Heerup. Det stammer fra digtsamlingen "Stemmer og sten", hvor Asger Snack giver stemme til en række danske og udenlandske kunstnere, som alle ligger begravet på Assistens Kirkegård i København. Det er her Heerup begravet. Og H.C. Andersen i øvrigt, hvis gravsted Heerup opsøgte hvert år på eventyrdigterens fødselsdag den 2. april.

Programmet indeholder også tekster af Heerup selv, af Asger Jorn, Ejler Bille, H.C. Andersen, Jens August Schade og Paul la Cour. Teksterne læses op af Eske K. Mathisen og Asger Snack, og oplæsningen bliver akkompagneret af musikalske indslag ved Judy Ryslander.