14. november 2007 kl. 19:30 Århus og samtidskunsten

Århus og samtidskunsten

Hvis man for blot et par år siden ville følge med i, hvad der skete på den unge kunstscene, var man tvunget til at tage til København. I provinsen var det næsten umuligt at opleve samtidskunsten.

Men det har ændret sig radikale de seneste år. I dag er der masser af muligheder for at opleve den nye og eksperimenterende kunst også i Jylland.

Galleri i spidsen for udviklingen
Denne spændende udvikling kan man høre mere om onsdag den 14. november kl. 19.30, hvor Charlotte Fogh fra Århus, fortæller om Århus og Samtidskunsten på Holstebro Kunstmuseum.

Hun ejer galleriet Charlotte Fogh Contemporary, der har været førende i denne udvikling. Galleriet ligger i en tidligere chokoladefabrik i Klostergade i centrum af Århus, og her har hun med succes introduceret ny samtidskunst til det jyske publikum.

Unge kunstnere
Galleriet åbnede i 2006 og satser på unge, upcoming kunstnere, der arbejder i forskellige medier og med mange forskellige udtryk. Man kan både opleve Street Art, videokunst, maleri og installation, med kunstnere der alle har markeret sig både i Danmark og internationalt.

Lige nu viser galleriet udstillingen Bunker med værker af Rasmus Danø, Zven Balslev og Thorgej Steen Hansen. Og tidligere har der været vist udstillinger med navne som Eske Kath, Husk Mit Navn og Kristian Devantier.

Århus som kunstkraftcenter
I dag er Århus blevet en konkurrent til København, når det handler om moderne kunst. Charlotte Fogh Contamporary er ikke ene om at formidle samtidskunsten i den jyske hovedstad. Også gallerier som Mogadishi AAR, Galleri Profilen, Galleri Image, Galleri MøllerWitt og Udstillingsstedet Spanien 19C er eksponenter for, at der er turbo på kunsten i Århus. Og så er der jo også de etablerede institutioner ARoS og Århus Kunstbygning, der også formidler samtidskunst på et højt plan.

Tid: Onsdag den 14. oktober 2007 kl. 19.30
Sted: Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2, 7500 Holstebro
Entre: 50 kr. Medlemmer af Holstebro Kunstmuseums Støtteforening Gratis
Arrangør: Holstebro Kunstmuseum i samarbejde med Folkeuniversitetet.