28. november 2007 kl. 19:30 Kunstvejviser til nettet

Kunst på nettet

I dag er kunst ikke noget, man kun kan opleve på museer eller gallerier. Har man en computer og adgang til internettet, er man kun få klik værk fra spændende og overraskende kunstoplevelser.

Onsdag den 28. november kl. 19.30 lægger Holstebro Kunstmuseum pc og internetforbindelse til, når billedkunstneren Jan Falk Borup fra Århus vil fortælle om de kunstoplevelser, man kan få ved at gå på Internettet.

Billedkunstner og redaktør
Jan Falk Borup er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi i 2005. Han tilhører det vækstlag af unge århusianske kunstnere og gallerier, der udgør et spændende alternativ til ARoS og andre af den jyske hovedstads etablerede kunstinstitutioner.

Men Jan Falk Borup er også redaktør af internetforummet aarhus.nu, der sætter fokus på samtidskunsten i Århus og det øvrige Jylland. Her gives der plads til kunstnere, gallerier og kunstpraksisser, der ikke får så meget opmærksomhed andre steder.

Guide til Nettet
Internettet kan godt virke uoverskueligt. Der er mange tilbud og vildveje. Men Jan Falk Borup har styr på kunsten på nettet og ved hvordan man finder frem til de spændende kunstoplevelser, der ligger ude i cyberspace.

Kunsten ned fra piedestalen
aarhus.nu har på få år udviklet sig til én af de vigtigste guider til samtidskunsten i Jylland. Både den man kan se i de små udstillingssteder og gallerier. Men også til de kunstoplevelser, som man kan finde på selve nettet.

At gå på nettet og opleve kunsten er for mange en helt ny oplevelse. Det kræver noget helt andet af kunstbrugeren, end hvis man opsøger kunsten på et museum. Internetportaler som aarhus.nu piller kunsten ned fra sin piedestal og motiverer og aktiverer brugeren ved at lægge op til dialog, mener Jan Falk Borup.

Fakta:
Tid: Onsdag den 28. november 2007 kl. 19.30
Sted: Holstebro Kunstmuseum, museumsvej 2, 7500 Holstebro
Entre: 50 kr. Medlemmer af Holstebro Kunstmuseums støtteforening har gratis adgang
Arrangør: Holstebro Kunstmuseum i samarbejde med Folkeuniversitetet.
Links: www.aarhus.nu
www.janfalkborup.dk