29. oktober 2009 kl. 19.30 John Olssen - Kunsten at se. Foredrag

Onsdag den 29.10.2008 kommer direktøren for Johannes Larsen Museet i Kerteminde Erland Porsmose til Holstebro Kunstmuseum og fortæller om John Olsen, der for tiden er aktuel på museet med udstillingen ”Kunsten at se”.

Fynske kunstnere
På toppen af Møllebakken i Kerteminde ligger Johannes Larsen museet. Der har man siden 1986 kunnet se den fynske fuglemaler Johannes Larsens hjem. Med opførelsen af 2 udstillingsbygninger i hhv. 1990 og 2001 har museet kunne vise museets store samling af fynske kunstnere og en lang række fine særudstillinger.

Én af de fynske kunstnere, som har en særlig plads på Johannes Larsen Museet er John Olsen. Det er der flere grunde til. Som 14-årig købte John Olsen sin første lille kunstbog, der bl.a. handlede om Johannes Larsen. Og som 21-årig – lige før han blev optaget på Kunstakademiet – besøgte han den 93-årige kunstner i hjemmet i Kerteminde.

Efter Akademiårene slog John Olsen sig med på Hindsholmene lige nord for Kerteminde, hvor han boede i en lang årrække.

John Olsen og Johannes Larsen
Derfor er ikke mærkeligt, at Johannes Larsen Museet i de seneste år har interesseret sig meget for John Olsen. En interesse, der har resulteret i at museet har erhvervet værker af og arrangeret flere udstillinger med John Olsen.

I foråret arrangerede Johannes Larsen den store, retrospektive udstilling ”Kunsten at se” i anledning at John Olsens 70-års fødselsdag, som nu vises på Holstebro Kunstmuseum.

Foredrag
Johannes Larsen Museets direktør Erland Porsmose har de seneste mange år fulgt John Olsen. Og i forbindelse med udstillingen har han skrevet en 200-sider lang biografi om John Olsen.

Det er blevet en flot bog, men mange spændende fotografier, som skildrer John Olsens liv og værk. Og som cementerer den nære forbindelse mellem de 2 fynske fuglekunstnere – Johannes Larsen og John Olsen.

Tid: Onsdag den 29.10.2008 kl. 19.30 – ca. 21.30
Sted: Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2, 7500 Holstebro
Entre: 50 kr.
Arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet.