20. februar 2008 kl. 19:30 Colour Groove. Omvisning

Onsdag den 20. februar kan man gøre en almindelig, lidt halvkedelig hverdagsaften flot og farverig, ved at ta’ på Holstebro Kunstmuseum.

Her kan man nemlig se og høre om maleren Anna Sørensens farverige malerier, når kunstformidler Peter Haarby viser om i udstillingen ”Colour Groove”.

Kolorist
Anne Sørensen er maler med stort M. Hun er dansk samtidskunsts store koloristiske talent. Farven er i centrum, og spiller en afgørende rolle for udtrykket i hendes billeder.

Farven er selve energien i Anna Sørensens kunst. Farverne nærmest eksploderer ud over hendes lærreder, der strutter af energi og overskud.

Forestillingsløse malerier

Hendes malerier er både spontane og stramt styrede. De forestiller ikke noget. De er abstrakte. Bygget op i strukturer og mønstre, der ikke er planlagte på forhånd, men som skabes undervejs i maleprocessen.

Malerierne er informationsløse. De handler om farve og form – om rytme og struktur. Om maleriet som bemalede, abstrakte flader.

Første museumsudstilling
Anna Sørensen er den eneste abstrakte maler i sin generation, der har en sådan organisk tilgang til maleriet. Dermed er hun en fornyer af det koloristiske, formelle maleri, der har en lang tradition i dansk kunst.

”Colour Groove” er hendes første separate udstilling på et dansk kunstmuseum. Den viser værker fra 1996 til i dag. Det er første gang publikum får lejlighed til at få et overblik over hendes kunst.

Omvisning

Ved omvisningen den 20. februar kl. 19.30 vil kunstformidler Peter Haarby fortælle om udstillingens malerier. Desuden vil han prøve, at sætte Anna Sørensen ind i en sammenhæng med Holstebro Kunstmuseums øvrige kunstnere, hvor særligt Ejler Bille har mange træk fælles med hende.

Tid: Onsdag den 20. februar kl. 19.30
Sted: Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2, 7500 Holstebro