8. marts 2008 kl. 14:00 Colour Groove. Omvisning

Lørdag den 8. marts er der farver og mønstre på programmet, når kunstformidler Peter Haarby fortæller om maleren Anna Sørensen og hendes udstilling ”Colour Groove”, der for tiden vises på Holstebro Kunstmuseum.

Kolorist
Anne Sørensen er maler med stort M. Hun er dansk samtidskunsts store koloristiske talent. Farven er i centrum, og spiller en afgørende rolle for udtrykket i hendes billeder.

Farven er selve energien i Anna Sørensens kunst. Farverne nærmest eksploderer ud over hendes lærreder, der strutter af energi og overskud.

Forestillingsløse malerier
Hendes malerier er både spontane og stramt styrede. De forestiller ikke noget. De er abstrakte. Bygget op i strukturer og mønstre, der ikke er planlagte på forhånd, men som skabes undervejs i maleprocessen.

Malerierne er informationsløse. De handler om farve og form – om rytme og struktur. Om maleriet som bemalede, abstrakte flader.

Første museumsudstilling
Anna Sørensen er den eneste abstrakte maler i sin generation, der har en sådan organisk tilgang til maleriet. Dermed er hun en fornyer af det koloristiske, formelle maleri, der har en lang tradition i dansk kunst.

”Colour Groove” er hendes første separate udstilling på et dansk kunstmuseum. Den viser værker fra 1996 til i dag. Det er første gang publikum får lejlighed til at få et overblik over hendes kunst.

Omvisning
Ved omvisningen den 8. marts kl. 14.00 vil kunstformidler Peter Haarby fortælle om udstillingens malerier. Desuden vil han prøve, at sætte Anna Sørensen ind i en sammenhæng med Holstebro Kunstmuseums øvrige kunstnere, hvor særligt Ejler Bille har mange træk fælles med hende.

Tid: Lørdag den 8. marts kl. 14.00
Sted: Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2, 7500 Holstebro
Entre: Omvisningen er gratis, når man har betalt entre