26. marts 2008 kl.19:30 Nye kunstværker i Holstebro. Byvandring

Der er mange hænder i Holstebro. Også blandt Holstebros kunstværker, hvor i hvert fald tre har hånden som tema.

Det er da også hænderne, der udgangspunktet, når kunstformidler Peter Haarby inviterer på gåtur til kunsten i Holstebro onsdag den 26. marts kl. 19.30.

Hånden på Kirkepladsen

Hans Pauli Olsens skulptur ”Kirken” er Holstebros nyeste skulptur. Den blev stillet op på Kirkepladsen i forbindelse med Holstebro Kirkes 100 års jubilæum i december 2008.

Skulpturens centrale element er en stor hånd – Guds hånd måske – der rækker Holstebro Kirke frem mod menigheden. Her bliver hånden symbol på det at give.

Andre hænder
Kunstgåturen kommer også forbi Bjørn Nørgaards ”Jesu Hånd” i Nørregade. Hånden ligger midt i gaden og peger mod nord. Her handler hånden om, hvordan det er muligt for os at orientere os i verden og finde vej.

Hånden er også tema for Carl Milles skulptur ”Guds Hånd”. Her holder hånden mennesket frem og sætter det ud i verden. Men da skulpturen er placeret ved plejeboligerne på Parkvænget, vil den ikke indgå i omvisningen.

Siddende Kvinde
En af de ”nye” skulpturer, der er dukket op i Holstebro i dette forår, er Svend Wiig Hansens ”Siddende Kvinde”. Den store, frodige kvinde vikarierer for Alberto Giacomettis ”Kvinde på kærre”, der er udlånt til Louisianas jubilæumsudstilling. De to skulpturer er hinandens modsætninger, og på kunstgåturen vil Peter Haarby fortælle om forskellene mellem dem.

99 værdier
Kunstgåturen vil også komme forbi nogle af de kunstværker og bygninger, der er foreslået til Holstebros kulturkanon – de ”99 værdier”. Kunstformidler Peter Haarby vil fortælle om hvorfor nogle af de kunstværker, vi kommer, forbi er blevet foreslået til kanonen, og hvorfor andre ikke er blevet foreslået.

Turen starter foren Holstebro Sognekirke kl. 19.30, og varer ca. halvanden time.

Tid: Onsdag den 26. marts kl. 19.30.
Mødested: Foran Holstebro Sognekirke
Varighed: ca. 1½ time
Entre: Det er gratis at deltage