18. februar 2009 kl. 19:30 Astrid Noack - liv og værk. Omvisning

Skulpturen er et specielt kunstnerisk udtryk. Det er noget særligt på færde i skulpturen. Og den er i høj grad forbundet med sit materiale.

Det kommer i særlig grad til udtryk hos billedhuggeren Astrid Noacks, som man kan få mere at vide om onsdag den 18. februar om aftenen. Her viser kunstformidler Peter Haarby om i museets store udstilling ”Stærkere end livet” med værker af Astrid Noack.

Modellering
Astrid Noack arbejdede primært med modellering. Hun startede indefra, og arbejdede sig efterhånden udad mod skulpturens overflade. Når først skulpturen var modelleret færdig, blev den støbt i gips, og evt. senere i bronze eller cement.

I nogle tilfælde valgte Astrid Noack også at hugge udgaver af skulpturerne i træ, sandsten eller i enkelte tilfælde i marmor. Denne arbejdsmetode er i princippet modsat af modellering – nemlig udefra og ind.

Materialerne

De forskellige materialer og arbejdsmetoder giver skulpturen vidt forskellige udtryk. Også selv om de har den samme model som udgangspunkt. Det har museet fremhævet i opstillingen, hvor der flere steder står to skulpturer i forskellige materialer og arbejdsmetoder ved siden af hinanden.

Det gælder Astrid Noacks berømte ”Stående kvinde”, der i 2006 blev en del af Kulturkanonen. Den kan på udstillingen ses i både bronze og træ. Og den fine busten af Julie Tutéin kan man se i hhv. gips og marmor.

Omvisning
Ved omvisningen den 18. februar vil kunstformidler Peter Haarby fortælle om skulptur som skulptur. Og han vil fortælle om billedhuggerens arbejdsmetoder, om hvordan man støber, og illustrere dette ved hjælp af de udstillede skulpturer.

Omvisningen er gratis og begynder kl. 19.30.

Tid Onsdag den 18. februar kl. 19.30
Sted: Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2, 7500 Holstebro