18. marts 2009 kl. 19:30 Tal R's grafik. Omvisning

Der er tryk på Holstebro Kunstmuseum for tiden. Helt bogstaveligt. Frem til den 28. april udstiller dansk samtidskunsts store navn Tal R nemlig omkring 200 af sine grafiske tryk på museet.

Onsdag den 18. marts kan man få mere at vide om Tal R og om hans grafiske projekt, når kunstformidler Peter Haarby viser rundt i udstillingen.

Grafiker i særklasse
Selvom vi bedst kender Tal R som maleren, der udfolder sine vildt fabulerende historier på store lærreder, så har grafikken hele tiden været et centralt element i hans kunstneriske udtryk.

I perioden 1997-2009 har han lavet op mod 350 grafiske tryk af høj kvalitet indenfor næsten alle grafiske teknikker: træsnit, linoleumstryk, radering, ætsning, litografi og folietryk. Og han har arbejdet med både sort/hvid og farvegrafik.

Salonophængning
På museet præsenteres de mange tryk i en salonophængning, hvor billederne hænger tæt fra gulv til loft. Det gir en enestående mulighed for at opleve den utrolige spændvidde og variation, der er i Tal R’s grafiske værk.

I grafikken har han ofte afprøvet mange af de motiver og forløb, der siden er indgået i hans malerier og collager. Her optræder de i nye sammenhænge og ændrer dermed konstant indhold og betydning.

Samarbejde med grafiske værksteder

Trykkene er blevet til i samarbejde med de tre internationalt anerkendte danske trykkere Søren Ellitsgaard, Niels Borch Jensen og Mikael Schäfer ved respektive Hostrup-Pedersen & Johansen Litografisk Atelier, Niels Borch Jensen Værksted for Kobbertryk og Schäfer Grafisk Værksted.

De tre trykkere har mange års erfaring i at samarbejde med kunstnere om grafik. Og de repræsenterer alle tre en særdeles levende grafisk tradition i Danmark.

Omvisning i udstillingen
Onsdag den 18. marts kl. 19.30 vil kunstformidler Peter Haarby vise om i Udstillingen. Omvisningen fokuserer både på de forskellige grafiske teknikker, der er repræsenteret i udstillingen. Og på de forskellige motiver, der optræder i de grafiske arbejder.

Alle er velkomne og det er gratis at deltage.

Tid: Onsdag den 18. marts kl. 19.30
Sted: Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2, 7500 Holstebro