13. maj 2009 kl. 19:30 Stille Storm. Omvisning

Der er ikke mange, der i dag kender billedhuggeren og tegneren Agnete Madsen. Selv om hun i sin samtid blev regnet for en af sin generations fineste billedhuggere, blev der meget stille omkring hende, da hun døde i 1997.

Men onsdag aften, er der en god lejlighed til at lære denne fine billedhugger at kende. Her viser kunstformidler Peter Haarby om i Holstebro Kunstmuseums udstilling ”Stille Storm”, der viser skulpturer og tegninger af Agnete Madsen.

Det var for det meste portrætbuster og skulpturer af stående mennesker som Agnete Madsen skildrede. Og hun arbejdede altid efter model. Men det var hele tiden hendes bestræbelse, at komme bagom det individuelle og skildre det almenmenneskelige.

Det er ikke kvantitet men kvalitet, der kendetegner hendes værk. Agnete Madsen arbejdede langsomt og grundigt, og hun fik kun lavet ca. 40 skulpturer og relieffer i alt. Af dem kan man se de 30 på udstillingen.

Agnete Madsen tegnede også hele livet igennem. Udstillingen viser 50 af hendes tegninger. De er sarte og antydende, så man fornemmer, at de er blevet til som følge af en lang og intens arbejdsproces.

Der var ikke tradition for kunst i Agnete Madsens barndomshjem i Egtved, hvor hun blev født i 1923. Men hun kom alligevel Kunstakademiets Billedhuggerskole i København i 1948. Hun debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling i 1952, og blev i 1959 medlem af kunstnersammenslutningen Martsudstillingen.

Udstillingen ”Stille Storm” er den første større præsentation af Agnete Madsens livsværk. Den er arrangeret af Fuglsang Kunstmuseum, og har desuden været vist på Faaborg Museum

Det er onsdag den 13. maj kl. 19.30, at Kunstformidler Peter Haarby fortæller om Agnete Madsen på Holstebro Kunstmuseum. Det er gratis at deltage.

Tid: Onsdag den 13. maj kl. 19.30
Sted: Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2, 7500 Holstebro
Entre: Det er gratis at deltage.