30. september 20009 kl. 19:30 Tegneaften på Holstebro Kunstmuseum

Efterårssæsonen på Holstebro Kunstmuseum skydes i gang med en tegneaften onsdag den 30. september. Her står kunstformidler Peter Haarby og lærere fra BGK Holstebro klar til at gi publikum hjælp og vejledning i tegningens forunderlige verden.

Museet følger dermed op på sidste sæsons succes, hvor to tegneaftener i forbindelse med Astrid Noack udstillingen samlede mange interesserede – både garvede tegnere og nybegyndere med blyant og papir.

Denne gang er det Erik Thommesens skulpturer, der tegnes efter. Han arbejdede abstrakt, men var samtidigt optaget af den rytme og bevægelse, der er i det stående menneske.

Tegningen er kunstens grunddisciplin. Alle store kunstnere fra Rembrandt til Erik Thommesen har brugt blyanten og papiret til at fastholde virkeligheden med og udtrykke sig igennem. Tegning kræver et minimum af materialer – har man en blyant og en tegneblok, er man i princippet i gang. Samtidigt rummer tegningen et utal af muligheder og har stor udtrykskraft.

Alle er velkomne til at deltage i tegneaftenen, hvad enten man er en erfaren tegner, eller som nybegynder har lyst til at prøve sine evner af. Museet stiller papir og tegnebrætter til rådighed, mens man selv medbringer blyanter og andre tegneremedier. Det er gratis at deltage.

Der kommer endnu en tegneaften i oktober, og i november arrangerer BGK tegneaften på Jens Nielsen & Olivia Holm-Møller Museet.

Fakta:
Tid: Onsdag den 30. september kl. 19.30-21.30
Sted: Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2, 7500 Holstebro
Entre: Gratis – museet stiller tegnebrætter og papir til rådighed. Deltagerne medbringer selv blyanter og andre tegneremedier