8. oktober 2010 kl. 18:30 Aftenudflugt til Heart

Onsdag den 9. september åbner Hernings nye kunstmuseum Heart. I den anledning inviterer Holstebro Kunstmuseum og Støtteforeningen medlemmerne på aftenudflugt til Heart lige knapt en måned efter, at museet er åbnet.

Heart ligger i Birk Centerpark lige overfor Hernings "gamle" kunstmuseum, C. Th. Sørensens runde bygning fra 1964-65, der i begyndelsen rummede Aage Damgaards skjortefabrik Angli.

Det nye museum, der er på 5.500 m², er tegnet af den amerikanske stjernearkitekt Stephen Holl. Han har skabt en spændende og unik fusion af landskab og arkitektur, der sigter efter at "skabe stedet".

Steven Holl er født i 1947 og regnes for at være en af sin generations førende amerikanske arkitekter. Han er anerkendt for sine evner til at blande rum og lys med stor sammenhængende følsomhed.

Samspillet med omgivelserne, hvad enten der er naturen, et eksisterende byrum eller en særlig kulturel eller historisk sammenhæng, har Steven Holl's særlige interesse. I Heart sker det ved, at han omskaber den flade mark til et spændende landskab, som museet er integreret i.

Steven Holl har bygget over det meste af verden, og han har både tegnet boliger, kontorbygninger og museer. Kiasma Museum of Contemporary Art i Helsingfors regnes for at være hans hovedværk. Heart er hans første byggeri i Danmark.

Heart er ikke kun et kunstmuseum. Det bliver hjemsted for hele tre institutioner: Heart - Herning Museum of Contemporary Art - Ensemble MidtVest og Socle du Monde Biennalen. Heart er altså mere end et kunstmuseum - det er et innovativt forum, der kombinerer visuel kunst og musik. Centret omfatter permanente og skiftende udstillingsgallerier, et auditorium med 150 pladser, øverum til Ensemble MidtVest, en restaurant, et bibliotek og kontorer.

Når vi besøger Heart vises museets åbningsudstilling, hvis titel og tema ikke var offentliggjort ved afslutningen af sæsonprogrammets redaktion.

Turen til Heart finder sted torsdag den 8. oktober. Vi kører fra Kunstmuseet kl. 18.30. Der er bestilt omvisning på Heart, når vi ankommer. Efter omvisningen kan man gå rundt i museet på egen hånd. Tilbage