Åbningstider

1. oktober - 31. marts  
Tirsdag - fredag kl. 12-16
Weekend kl. 11-17
Mandag (ikke helligdage) Lukket
   

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

2011

Jørgen Sonne. Foto: Birgitte Sonne Jørgen Sonne. Foto: Birgitte Sonne

7. april 2011 kl. 20:00 Poesi på en torsdag med Jørgen Sonne

En sprogingeniør af særegen musikalitet
Det er næsten med en vis følelse af ærefrygt – tro det eller ej - at Poesi på en torsdag den 7. april kl. 20 på Holstebro Kunstmuseum kan præsentere en af dansk poesis bærende søjler, Jørgen Sonne (født 1925), som månedens digter i Holstebro. At få mulighed for at opleve en skjaldestemme, der har sunget ubrudt og med uformindsket styrke – i et utal af tonelejer - siden debuten i 1951 med Korte digte, er ganske simpelt en begivenhed af de få.

Jørgen Sonne
Digteren Jørgen Sonne er uhyre vidtfavnende. Han er uddannet cand. mag. i historie og engelsk og har foruden sin omfattende, skønlitterære forfattergerning undervist i både gymnasiet og på universitetet. Derudover har han foretaget et utal af oversættelser fra engelsk og amerikansk, fransk, tysk og spansk litteratur af forfattere tilbage fra 1340 og frem til i dag. Han har fungeret som redaktør på adskillige antologier.

I flere år var han medarbejder ved Danmarks Radio. I 1950'erne udstillede han på Kunstnernes Efterårsudstilling, og i 1990'erne deltog han med montager ved adskillige udstillinger. Jørgen Sonne har været vicepræsident og præsident for Pen Club. I 1976 modtog han Det Danske Akademis Store Pris, og i 2000 blev han æresdoktor ved Roskilde Universitetscenter.

Aftenens øvrige program
Når Poesi på en torsdag med sit særlige, lyriske assortiment så samtidigt denne aften har forlagt residensen til Holstebro Kunstmuseums nye, helt utænkeligt smukke fløj, Færch-fløjen, netop i anledning af dens nylige indvielse, vil det være svært at få øje på mere, der kunne mangle.

Ikke desto mindre vil aftenen – foruden Poesi på en torsdag’s øvrige, faste programpunkter – bringe andre, overraskende indslag. Og så er der selvfølgelig den omstændighed, at ved at finde sted i den ny kunstmuseumsfløj er selve rammen omkring aftenen – dens landskab – den aktuelle, mere end usædvanligt heldige udstilling, Sjælens Spejl.

Foruden Odin Teatrets Husorkester vil der være musikalsk deltagelse med præsten og musikeren Caspar Wenzel David, der vil spille stykker af egen komposition. Poesi på en torsdag har også inviteret den amerikanske, men i Danmark bosiddende digter, Gordon Walmsley, der i øvrigt sammen med to kolleger var månedens digter tilbage i januar 2008. Han har nyligt oversat nogle af Jørgen Sonnes digte til engelsk, som han vil læse op sammen med et par af sine egne kompositioner.

Arrangører
Poesi på en torsdag er arrangeret af Holstebro Gymnasium og HF, Holstebro Bibliotek, Musikteatret, Arnold Busck Boghandel, Uddannelsescenter Holstebro, Holstebro Kunstmuseum og Odin Teatret. Arrangementet er støttet af Holstebro Kommune og Forfattercentrum.

Entré ved indgangen: 60 kr. og 25 kr. for studerende – inklusive et glas rødvin.
NB! Jørgen Sonne kan også opleves på Vestjyllands Højskole onsdag den 6. april kl. 19.30.

Tilbage