24. april 2011 kl. 19:30 Artist Talk med Lisa Strömbeck

Onsdag den 27. april kl. 19:30 fortæller Lisa Strömbeck om sine videoer ved en Artist Talk i Billedkunstnerisk GrundKursus’ lokaler på Jens Nielsen og Olivia Holm-Møller Museet. Alle er velkomne til arrangementet.

Lisa Strömbeck er den næste måneds kunstner på Musikteatret Holstebros storskærm. Hun har en særlig forkærlighed at arbejde med dyr, og tre af de fire videoer, der vises i løbet af maj måned, har da også en hund som hovedperson.

Trilogien med titlen ”In Memory of All Those Who Work Without Ever Getting a Reward” (2006-07) viser en lille hund, der sættes næsten umenneskelige prøvelser. I den første video sidder hunden med en skive spegepølse på næsen. I video nummer to, står et kæmpefad med pølser lige foran snuden på hunden. Den venter tålmodigt på et tegn til at få lov at spise. Et tegn der aldrig kommer. Og i den tredje video ligger hunden med skive pølse på hver pote. Hunden prøver at holde blikket fæstet på tilskueren, men dens snude suges hen mod pølseskiver på poterne.

De tre videoer handler om hierarki og magt, og fortæller ikke kun om forholdet mellem mennesker og dyr, men også om grundlæggende menneskelige relationer.
Den fjerde video, der vises på storskærmen, har titlen ”In Your Hands” og handler om nærvær og intimitet. I videoen ”behandles” en ældre mand af to yngre mennesker, der stryger ham over hele kroppen med dyrepotelignende pelshandsker.

Videoerne vises som led i ”Terrain Video – video på kanten”, der er et samarbejde mellem Holstebro Kunstmuseum og Musikteatret Holstebro, der over to år viser ny, dansk videokunst på Musikteatrets storskærm. Kunstnerne og programmerne er udvalgt af videokunstnerne Sophie Hjerl og Jeanette Land Schou.