2011

Astrid Noacks skulpturer er normalt renset for sanselighed og erotik. Men hendes ”Liggende kvinde” er undtagelsen, der bekræfter reglen. Astrid Noacks skulpturer er normalt renset for sanselighed og erotik. Men hendes ”Liggende kvinde” er undtagelsen, der bekræfter reglen.

Den 7. juni 2011 kl. 22:00 Under bæltestedet - frække billeder

Holstebro Festuge, der afvikles i perioden 4. - 12. juni 2011 står i Kærlighedens navn. Derfor har Holstebro Kunstmuseum besluttet sig for at finde en række værker fra museets samling frem, der handler om kærlighed.

Nu har kærligheden jo mange sider. Den kan være smuk, sentimental eller platonisk – og så kan den være sanselig og erotisk. Og det er netop den del af erotikken, der hører hjemme under bæltestedet, som museet sætter fokus på ved en omvisning tirsdag den 7. juni kl. 22.00.

Blandt de kunstnere, kunstformidler Peter Haarby vil fortælle om, er Tal R, der i flere af sine billeder ikke lægger fingrene imellem. Her er bl.a. deciderede drengerøvstegninger af par, der ikke foretager sig dydige ting midt på græsplænen. Også Henry Heerup, der normalt betragtes som en meget pæn maler, holder sig heller ikke tilbage med at skildre erotikkens og forplantningens mysterier.

Billedhuggeren Astrid Noack er normalt kendt for sine skulpturer, der handler at søge ind til den rene skulpturelle form og til essensen af den menneskelige væren udenfor tid og sted. Men hendes ”Liggende kvinde” fra 1934 viser, at hun også behersker det sanselige og erotiske. Også Albert Mertz, der heller ikke er kendt for at være specielt løssluppen, kan overraske. I hvert fald viser maleriet ”Fugl ved havet” sig – ved nærmere eftersyn – ikke at have ret meget med fugle at gøre.

Endelig er der John Olsen, der dyrker det erotiske helt åbenlyst. Han er kendt for sine mange erotiske tegninger, som han – af alle steder – laver i sengen. Og i hans ”Undrekammer” kan man finde rigtigt mange genstande, der har med erotik at gøre.

For at skabe den rette stemning starter omvisningen først kl. 22.00, hvor solen er ved at gå ned, og skumringen sætter ind. Og lyset vil være rettet specielt mod de værker, der vises frem ved omvisningen.

Og når omvisningen slutter ved 23.30-tiden venter den lune, stjerneklare sommernat, hvor alt jo som bekendt kan ske.

Arangementet afvikles som led i Holstebro Festuge