1. - 30. september
Weekend kl. 11-17
Mandag     lukket

6. november kl. 14:00 Hvad er meningen? Omvisning

Holstebro Kunstmuseum har for nyligt åbnet udstillingen ”Hvis du ikke ved, hvor du skal hen, vil alle veje føre dig derhen” med værker af den unge billedhugger Anders Bonnesen. Søndag den 6. november kan man få mere at vide om Anders Bonnesen og hans værker, når kunstformidler Peter Haarby viser om i udstillingen.

Anders Bonnesen har gjort det til sit kunstneriske projekt, at nyfortolke skulpturen. Han tager nogle ting, som vi kender fra vores hverdag, og som vi ikke normalt opfatter som skulptur, og gør dem til kunstværker. For at komme ind til udstillingen skal man for eksempel gennem en dør. På døren står udstillingens titel: ”Hvis du ikke ved, hvor du skal hen, vil alle veje føre dig dertil”. Døren bliver på en og samme tid indgang til udstillingen og udstillingens titel – både bogstaveligt og i overført betydning.

Når man træder ind gennem døren kommer man ind i et udstillingsrum, hvor Anders Bonnesen har lagt et nyt gulv. Det ligner umiddelbart et mosaikgulv, som man kan finde i et køkken fra 1970’erne. Men kigger man nærmere efter opdager man, at gulvet er sammensat af det tegn, man bruger på vejskilte, der angiver en blind vej. Gulvet er både mønster og betydning.

Denne leg med dobbelte betydninger fortsætter i resten af udstillingen. Der er sofaer, man gerne må sidde i, men som samtidigt bærer på en betydning. Og vejskilte, som vi normalt forbinder med betydning, der bliver sat sammen til skulpturer, så de mister deres oprindelige betydning.

Denne komplicerede og samtidigt sjove leg med betydninger, vil kunstformidler Peter Haarby fortælle mere om ved omvisningen søndag den 6. november kl. 14:00.

Udstillingen med Anders Bonnesen er tilrettelagt i anledning af, at Anders Bonnesen er årets modtager af Astrid Noack-legatet.