23. marts 2011 kl. 19:30 Naturen er ganske særdeles

Når vi taler om natur, tænker de fleste på landskabet omkring os, både det vilde og det mere fortrolige. Men natur er meget mere end det: tidens gang, universet, kroppen, iboende evner og instinkter og en del mere.

Litteratur og kunst beskæftiger med alle sider af den natur der er ramme om vores liv. Det særlige fokus på landskabet kommer i europæisk litteratur lidt før romantikken og bliver ved med at dominere billedet, selv om naturen i den betydning ofte mere kommer til at udtrykke vores egne ønsker, drømme og ideologier end et forhold til det naturgrundlag vi er afhængige af, men ikke helt forstår og ikke kan kontrollere.

I forelæsningen vil professor dr. phil Svend Erik Larsen, afdeling for litteraturhistorie ved Århus Universitet fortælle om de mange slags natur og naturopfattelser der udtrykkes i litteraturen i og uden for Europa.