2012

I efterårsferien mødes skeletterne til fest på Holstebro Kunstmuseum I efterårsferien mødes skeletterne til fest på Holstebro Kunstmuseum

15. - 19. oktober - hver dag kl. 12-16. Efterårsferie for børn

Se hele billedet her

Hvad skal man som barn lave i skolernes efterårsferie? Ja et godt bud kunne være, at man tog på besøg på Holstebro Kunstmuseum. Her har kunstformidler Peter Haarby lavet et spændende værksted, hvor børn, unge og deres forældre kan komme og arbejde med saks og papir – og med pensler og farve.

Det handler nemlig om Mexico for tiden på Kunstmuseet. Museet viser udstillingen ”Mexicanske dæmoner og dansende skeletter”. Og som titlen antyder, betyder det, at der er masser af skeletter og dæmoner på museet. Og i løbet af efterårsferien skulle der gerne komme endnu flere.

Dem skal børnene være med til at lave. Både i form at skeletter, der males direkte på væggen. Og i form af skeletter, der klippes i papir og udstyres med hatte, guitarer, trompeter eller store kjoler.

Det hele skulle gerne ende med, at der bliver skeletter nok til, at der kan opbygges et alter for de døde, på samme måde som man gør i Mexico i slutningen af oktober. Her fejrer man den 2. november ”De dødes dag”, hvor man mindes familiens døde ved en meget stemningsfuld fest omkring et alter, udsmykket med blomster, skeletter og madvarer.

Der er efterårsferie på Holstebro Kunstmuseum alle hverdage i efterårsferien fra kl. 12-16. Børn og unge op til 18 år har gratis adgang, og det koster ikke noget, at være med til at klippe og male.