2. november kl. 18-23 Dia de los Muertos - De dødes dag

Fredag den 2. november fejrer man i Mexico højtiden ”Dia de los Muertos” - De dødes dag. I hjemmene bygger man altre med billeder af familiens døde. Og om aftenen samles familien ved gravstederne på kirkegårdene og spiser og fester sammen med de døde.

I anledning af udstillingen ”Mexicanske dæmoner og dansende skeletter” markerer Holstebro Kunstmuseum også ”De dødes dag” fredag den 2. november. Museet holder aftenåbent fra kl. 18 og frem til kl. 23 og giver publikum muligheden for at opleve udstillingen på en lidt anderledes måde end ellers.

Kl. 21:45 vil museets kunstformidler Peter Haarby fortælle om det særlige forhold mexicanerne har til døden, som det kommer til udtryk i flere af udstillingens værker. Man vil også kunne høre om den dyrkelse af La Santa Muerte – Dødens Helgen – som i de sidste 10 år har bredt sig blandt de mennesker, der lever på kanten af det mexicanske samfund.

Der er gratis adgang til museet fredag aften.