11. august 2013 kl. 14-17 Oplev naturen med tegnegrejet

Naturen kan opleves på mange måder. Man kan se, lugte, røre og høre – og så kan man tegne. Søndag den 11. august mellem kl. 14 og 17 kan man komme med på tur i Præstbjerg Naturcenter, hvor man både kan sanse og høre om naturen – og hvor man kan prøve at opleve naturen ved at tegne den.

Det er naturvejleder Bo Boysen, Holstebro Kommune og kunstformidler Peter Haarby, Holstebro Kunstmuseum, der i fællesskab har fået ideen til en ny kombination af natur- og kunstformidling.

”At tegne er en rigtig god måde at komme i nærkontakt med naturen på” siger kunstformidler Peter Haarby. ”Man kigger på en helt anden måde, og oplever nye sider af landskabet og planterne.”

Turen starter med gåtur på 1,5 km ad den handicapegnede sti rundt om søen. Det er en smuk tur her i august, hvor lyngen blomstrer. Undervejs vil Bo Boysen fortælle om landskabet og de dyr og planter man kan støde på lige nu. Efter gåturen vil der så blive lejlighed til at tegne under kyndig vejledning af Peter Haarby. Man kan enten vælge at tegne landskaber, eller ting, man har fundet på gåturen rundt i landskabet.

Alle er velkomne til arrangementet – uanset om man selv mener, at man ikke kan tegne. For det kan alle på hver sin måde, understreger Peter Haarby. Man bedes selv tage papir, blyanter, farvekridt eller andet tegnegrej med, og en foldeudstol eller et siddeunderlag. Arrangementet er gratis og også egnet for gangbesværede og kørestolsbrugere.

Tid: Søndag den 11. august kl. 14-17
Sted: Præstbjerg Naturcenter, Klejnstrupvej 2, 7550 Sørvad.
Arrangør: Holstebro Kommune og Holstebro Kunstmuseum