23. oktober kl. 19:30 Jan van Eyck - foredrag med Signe Jacobsen

Der er to store centre for kunsten i Europa i1400-tallet, Flandern (det nordlige Belgien) og Firenze. Flandern var Europas rigeste plet, og under Philip den Godes styre blomstrede kunsten og nåede helt nye højder, bl.a. pga. den nye teknik: oliemaleriet.

Aldrig har nogen hverken før eller siden mestret oliemaleriet som Jan Van Eyck, hvis Gent-alter med Lammets Mysterium, udført med broderen Hubertus, er et af Europas mest umistelige kunstværker: Fascinerende i detaljen, himmelsk i helheden.

Med udgangspunkt i Jan van Eycks værker, belyser Signe Jacobsen kunsten, kulturen og historien i Flandern i denne store epoke i verdenskunsten, hvor tro/mystik og virkelighedsskildring synes at gå op i en magisk enhed.

I samarbejde med Folkeuniversitetet