Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

2013

6. november kl. 19:30 J.M.W. Turner - foredrag med Signe Jacobsen

Den engelske maler J.M.V. Turner (1775-1851) er ubetinget én af verdenskunstens allerstørste malere. Han var original, en enspænder og romantiker. Og samtidigt udfordrede han både sig selv og sin samtids kunstsyn. 
 
Det er denne store maler, som kunsthistorikeren Signe Jacobsen vil fortælle om onsdag den 6. november kl.19:30 i rækken af Holstebro Kunstmuseums foredrag om kunsthistoriens store mestre.   
 
Et af hans mest berømte billeder hedder ’Rain, steam and speed’. Det viser et af de allerførste tog, på vej gennem det engelske landskab. Det siges, at Turner tog med toget og undervejs stak hovedet ud af vinduet, så han fysisk kunne mærke den bevægelse, som han ville male ind i billedet. Det kan man godt fornemme, når man ser maleriet, hvor landskabet er malet, som om det stryger af sted uden for tog vinduet. 
 
Man har sagt om Turner, at hans malerier er akvareller og hans akvareller malerier. Begge er malet flydende, som badet i lys og farveskønhed. Og ’Rain, steam and speed’ fortæller da også hvordan det ikke er de faste former, der interesserer ham, men mere stemninger og bevægelse. 
 
Turner malede storladne landskaber og søstykker, og hans malerier er næsten abstrakte, overjordiske farvesymfonier, som bl.a. var inspireret af Goethes farvelære.  Og efter sin død blev han da også en vigtig inspirationskilde for de franske impressionister, der i slutningen af 1800-tallet revolutionerede kunsten. 
 
Foredraget er arrangeret i samarbejde Folkeuniversitetet. 
 
Tilbage