26. oktober kl. 13:30-16 Aktivitetseftermiddag for børn og voksne

Hvordan gør kunstnerne, når de laver deres billeder og skulpturer? Det forsøger Holstebro Kunstmuseum nu at formidle på en helt ny og anderledes måde, når kunstformidler Peter Haarby inviterer børn og voksne til Aktivitetseftermiddag på museet.

Her kan man komme og prøve kræfter med automattegningen, som egentligt 'bare' er at lave kruseduller. Én af de første danske kunstnere der gjorde det, var Ejler Bille. Han brugte krusedullerne til at skabe en helt ny, abstrakt kunst, som hentede sit indhold fra det underbevidste. På Holstebro Kunstmuseum hænger Ejler Billes allerførste 'Krusedullemaleri', der er lavet i 1934, og som blev starten på en helt ny bevægelse i dansk kunst.

Aktivitetseftermiddagen starter med, at Peter Haarby fortæller om Ejler Bille og den måde han brugte Automattegningen, når han lavede sine malerier. Derefter skal deltagerne selv igang med at lave automattegninger. Peter Haarby er med hele vejen og fortæller og giver råd og vejledning. Som afslutning på eftermiddagen kigger deltagerne sammen på hinandens billeder og sammenligner dem med Ejler Billes.

Aktivitetseftermiddag er for både børn og voksne. Børn skal være minimum 7 år for at kunne deltage.

Museet stiller papir, blyanter, farvekridt og andre materialer til rådighed, men man er velkommen til også at medbringe egne materialer.

Det er gratis at deltage, men der betales normal entre til museet.