13. oktober - 17. oktober 2013 Efterårsferie med bølger for børn

Efterårsferien står for døren. Og hvad skal man så lave, når man er barn, skolen er lukket og man keder sig? Man kan for eksempel ta på Holstebro Kunstmuseum og være med til at omdanne museet til et stort bølgende hav.

Hele museets underetage danner i år rammen om efterårsferiens aktiviteter. I den ene del af underetagen er der indrettet en malerworkshop. Her man kan male med på ét stort fælles bølgemaleri, der dækker en hel væg. Eller man kan male sit helt eget, lille bølgemaleri, som bliver hængt op på væggen, så det sammen med alle de andre børns bølgebilleder danner ét stort sammenhængende billede af bølger. Og man er selvfølgelig også velkommen til at lave begge ting.

Samtidigt er der i museets underetage udstillet en hel masse malerier, skulpturer og tableauer der også handler om bølger. Det er skolebørn fra Midt- og Vestjyske skoler, der gennem hele efteråret har lavet parafraser eller gendigtninger af et af museets spændende kunstværker – nemlig Pipaluk Lakes glasskulptur ”Bølgen”. Man kan beundre de mange fine og sjove værker, men også bruge dem som inspiration til sit eget maleri.

Endeligt kan man opleve det spændende, interaktive kunstværk The Wave, som kunstneren Anna Bak har lavet sammen med eleverne fra Dansk talentakademis Kunst&Design linje. Her er en del af museets underetage lavet om til et bølgende skulpturlandskab. På væggene er der projektioner og man kan selv være med til at skabe kunstværket. Flere steder er der nemlig opstillet sensorer, der for eksempel kan omdanne lydbølger eller fingerbevægelser til lysbølger, der kastes op på væggen eller det skulpturlandskab, som er bygget op af gipsplader og gamle møbler.

Maleworkshoppen starter søndag den 13. oktober og fortsætter frem til og med torsdag den 17. oktober, hvor museets underetage gerne skulle ligne et bølgende og oprørt Vesterhav. Fredag den 18. oktober kl. 14 får alle, der har deltaget i løbet af ugen muligheden for at komme og se resultatet af anstrengelserne når der holdes fernisering.

Man vil kunne se alle de mange bølgebilleder frem til den 27. oktober. Det gælder også skolebørnenes gendigtninger af Pipaluk Lakes ”Bølge” og det interaktive kunstværk ”The Wave”.