Åbningstider

Tir-fre: kl. 12-16

Lør-søn: kl. 11-17

Mandage: lukket

Åbent mandag i uge 42

 
  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

2014

26. januar kl. 15 The Judgement - Teater på museet


6 skuespillere og performere fra hele Europa der deltager i en workshop på Odin Teatret, viser resultatet af deres arbejde med temaet dommen. 

Odin Teatret danner i januar 2014 rammen om en workshop, hvor 6 skuespillerer og performere arbejder med Dommen som tema.

Søndag den 26. januar viser de 6 resultatet af deres arbejde i workshoppen. 

Udgangspunktet for workshoppen er beretningen i Første Kongebog i Bibelen (3:16-28), hvor det fortælles, at Kong Salomon skulle dømme i en sag om to kvinder, som boede i det samme hus og havde født på samme tid. Et af børnene døde kort efter, og nu påstod begge at være mor til det levende barn. Kong Salomons retfærdighedssans og klogskab viste sig ved, at han lod et sværd bringe og befalede at lade det levende barn kløve, så de hver kunne få en halvdel. Ordren fremkaldte den ønskede reaktion hos den sande mor, som gav afkald på sin halvdel i håbet om at redde barnets liv.

Forestillingen på Holstebro Kunstmuseum søndag den 26. januar har overskriften ”Never Judge a Book by its Cover” (Døm aldrig en bog ud fra dens omslag), og består af 8 scener.  Første scene finder sted i museets have, hvor de 6 skuespillere opfører en wollyball-match. Derefter rykker de ind på museet, hvor publikum føres rundt til 6 steder i museet, hvor hver enkelt skuespiller opfører en soloperformance. Forestillingen slutter med en fælles performance i det såkaldte glashjørne i museets Færchfløj. 

Tirsdag den 28. januar kl. 16:00 afsluttes workshoppen med en åben prøve på Odin Teatret i Særkærparken

Deltagerne har nedenstående tekst, som lederen af workshoppen Guiseppe L. Bonifati har skrevet, som overskrift for arbejdet med workshoppen: 

Det siges, at alle mennesker bærer på et kors, men at alle også er udstyret med et sværd. 
Hvor mange sværd har vi brug for hver dag for at kunne skelne mellem godt og ondt, had og kærlighed, eller for at kunne spille af med det, vi ikke kan holde ud at se på?
Sværdet betyder mere end noget andet, mere end frygten, mere end dommen ......
Hvis jeg gav dig et sværd, hvad ville du så hugge over?

Giuseppe L. Bonifati, der leder workshoppen,er kendt fra sin video, hvor han tager Holstebros kendte skulptur Maren med på indkøb i Bilka. Videoen er den første i en serie på ti, der vil blive vist til Odin Teatrets festuge i Holstebro til sommer.  
Tilbage