Ensemble MidtVest's blæsere Ensemble MidtVest's blæsere

18. november 2014 kl. 19:30 Vive la France - Ensemble MidtVest

Ensemble MidtVest's blæserkvintet spiller værker af Gioacchino Rossini, Claude Debussy, Maurice Ravel, André Jolivet og Olivier Messiaen - komponister, der alle er født i Frankrig.

Kl. 19:00 inviterer musikerne i Ensemble MidtVest publikum til en optakt, hvor publikum i en uformel tone kan møde musikerne og høre om koncertens værker.

Hvis det er nødvendigt at opsummere inspirationen til dette program i et ord, så ville det være “fransk”, eftersom det var hjemlandet for alle disse fantastiske komponister.

Ser man bort fra det geografiske, så kunne disse værker på programmet ikke være mere forskellige. På den ene side har vi Rossinis femte kvartet, som han skrev som kun 12-årig, inspireret af Haydn og Mozart. På den anden side har vi den 63-arige Messiaen, der var inspireret af fuglesang og som brugte kromatik og serielle teknikker sammen med østlige rytmer. Der er 270 år eller mere mellem disse to værker, og i de mellemliggende år har vi både Claude Debussy og Maurice Ravel. De levede på samme tidspunkt og havde mange ting til fælles. De var begge franske, delte det samme forlag (Durand) og skrev musik, som kunne kaldes impressionistisk. Faktisk er selv de to stykker, vi har valgt at spille, programmusik begge to, selv om temaet er meget forskelligt: Ravel skriver om hans ven, der faldt under Første Verdenskrig, mens Debussy omsætter digtet ”Clair de Lune” (”Måneskin”) af Paul Verlaine i klange og toner. Bon appetit! (Neil Page - Ensemble MidtVest)

Gioacchino Rossini (1792-1868)
Kvartet nr. 5 for fløjte, klarinet, horn og fagot