Åbningstider

Tir-fre: kl. 12-16

Lør-søn: kl. 11-17

Mandage: lukket

Åbent mandag i uge 42

 
  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

2014

12. november 2014 kl. 19:30 Skrigets maler - Edvard Munch


Han har malet ét af de mest kendte værker i kunsthistorien. ’Skriget’. Et billede, som rummer angst og frygt. Kunsthistoriker Signe Jacobsen fortæller om Edvard Munch.

En angst og frygt, som både var en altoverskyggende del af hans eget liv. Og som gennemstrømmede tiden omkring år 1900. En angst og frygt, som også gennemstrømmer vores tid.  
 
Det er den norske maler og grafiker Edvard Munch, der er tale om. Han er emnet for kunsthistoriker Signe Jacobsens foredrag på Holstebro Kunstmuseum onsdag den 12. november kl. 19:30. 
 
Edvard Munch blev én af verdenshistoriens helt store. Vi kender alle ’Skriget’ og ’Madonna’. Malerier der er blevet universelle billeder på dyb eksistentiel angst og frygten for kvinden og seksualiteten. Det er billeder, der på trods af at de er over 100 år gamle, stadig taler til os i dag.  
 
I samtiden var han både elsket og ugleset. Hans malerier forargede mange. Det bedre borgerskab i Oslo tog bestemt ikke sine unge døtre med til Munch-udstilling – det var for skrap kost. Men de var samtidigt eftertragtede, og Munch kunne uden problemer leve af sin kunst. Og de er stadig omgærdet af en helt særlig aura og ekstremt eftertragtede – så meget, at de har været målet for spektakulære røverier og nogle af de højeste auktionspriser overhovedet. 
 
Signe Jacobsen vil fortælle om Edvard Munchs liv, der var præget af en barndom med sygdom og død, men hvor han også sled sig fri af den hårde kristendom, og levede tidens moderne liv.  Og hun vil fortælle om hans maleriske udvikling der tog sit udgangspunkt i naturalismen og impressionismen, men hvor han udviklede sit helt eget, dybt originale udtryk. 
 
Tilbage