2014

Erró (Gudmundur Gudmundson): Uden titel. (Venus og Space Shuttel). 1980. Privateje. Foto: Ole Mortensen Erró (Gudmundur Gudmundson): Uden titel. (Venus og Space Shuttel). 1980. Privateje. Foto: Ole Mortensen

4. oktober 2014 kl. 14 Omvisning
Min skat

Hvad samler folk i Holstebro på? Og hvorfor samler de? Museumsinspektør Esben Graugaard og Kunstformidler Peter Haarby viser om i udstillingen Min Skat.

I mange hjem i Holstebro findes der store skatte. Nogle i form af spændende og mærkværdige samlinger. Andre i form af kunstværker af f.eks. Asger Jorn eller Michael Kvium. Lørdag den 4. oktober kan man høre mere om disse skatte, når Holstebro Museum og Holstebro Kunstmuseum inviterer til omvisning i udstillingerne ’Min Skat – passion for ting’ og ’Min skat – kunst i privateje’.

Holstebro Museum viser samlinger, der spænder vidt fra fingerbøl og emaljetøj over samlinger af modelbiler til mere sære og mærkværdige samlinger som f.eks. en samling af hullemaskiner. Alle er de skabt af folk fra Holstebro.

Holstebro Kunstmuseum har, på basis af hvad museet har erfaret gennem flere år, lånt malerier fra private hjem og sat dem sammen til en udstilling, der viser et snit gennem dansk og international kunsthistorie fra 1930’ernes cobra-malere til moderne streetart.

Omvisningen begynder kl. 14, hvor museumsinspektør Esben Graugaard, Holstebro Museum kort introducerer udstillingen ’Min skat – passion for ting’. Herefter fortæller de to samlere, Bente Villefrance og Hans Thorhauge, om deres passion for og samlinger af henholdsvis fingerbøl og øl.

Kl. 14:45 er der mulighed for at købe kaffe og kagebord i Museumscaféen og måske få en ekstra lille snak med de to samlere. Kl. 15:15 fortsætter Peter Haarby omvisningen i udstillingen ’Min skat – kunst i privateje’, hvor han fortæller om den kunst, borgerne i Holstebro har hængende i deres hjem.