11.-19. oktober 2014 Gi værker
hjerter

Det handler om skatte for tiden på Holstebro Kunstmuseum. Skatte i form af kunstværker, som en række mennesker i Holstebro har hængende hjemme på deres vægge. Og som de har lånt ud til Holstebro Kunstmuseums udstilling ’MIN SKAT – kunst i privateje’

Men ét er hvad der får samlernes hjerter til at banke. Noget andet er, hvad der kan få publikums hjerter til at banke? Hvilket af udstillingens over 170 værker er ’publikums skat’?

Det har Holstebro Kunstmuseum sat sig for at finde ud af i efterårsferien. Alle besøgende får ved indgangen til museet udleveret tre selvklæbende hjerter. Når man går rundt i udstillingen er det meningen, at man skal sætte hjerterne ved sit yndlingsværk. Man kan vælge at sætte alle tre hjerter ved ét billede – eller man kan fordele sine hjerter på to eller tre værker.

Når efterårsferien slutter søndag den 19. oktober, tæller kunstformidler Peter Haarby sammen hvilket værk, der har fået flest hjerter, og som publikum dermed har kåret til deres favoritkunstværk – ’publikums skat’.

”Vi håber, at rigtigt mange vil være med på vores ide” siger kunstformidler Peter Haarby. ”Det er jo efterårsferie, hvor vi har mange gæster. Og vi er spændte på, hvordan publikum reagerer. Og selvfølgelig på at finde ud af hvilket billede vores gæster kårer til deres skat”.

Man kan gi billederne hjerter fra lørdag den 11. oktober. Og publikum har mulighed for at dele hjerter ud frem til søndag den 19. oktober, hvor resultatet offentliggøres umiddelbart efter museets lukketid kl. 17:00.