Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

2015

4. marts 2015 kl. 19:30 Det stille liv - omvisning i udstillingen


Museumsinspektør Anders Gaardboe Jensen og kunstformidler Peter Haarby viser om i udstillingen 'Det stille liv - Illusion & Virkelighed'. 

Stilleben – eller opstillingen – har rødder langt tilbage, og har gennem historien haft flere udtryk og betydninger. Onsdag den 4. marts kl. 19:30 fortæller udstillingens tilrettelægger museumsinspektør Anders Gaardboe Jensen og kunstformidler Peter Haarby om genrens historie, om ideen bag udstillingen og de enkelte værker.  
 
Stillebengenren har rødder i det antikke Rom og de første kristnes skildringer af nadveren. Men det er først i 1600-tallet, at genren for alvor bliver et vigtigt motiv for malerne. Senere bruger malere som Cézanne og Picasso opstillingen i de form- og farveeksperimenter, der er med til at indvarsle den moderne kunst. 
 
De 13 kunstnere der deltager på udstillingen forholder sig alle til traditionen, samtidigt med at de repræsenterer nye tilgange til stilleben-genren. Ikke kun motivisk, men også fordi de f.eks. bruger mange forskellige kunstneriske medier fra maleri over skulptur/installation til fotografi og video. Derfor vidner de enkelte værker om lige dele traditionsbevidsthed og fornyelsestrang. Dette ses også i brugen af et nyt tvetydigt symbolsprog i en ny fortællelyst.   
 
Blandt de mange spændende værker på udstillingen er Karen Gamborg og Caspar Magnussens store skulptur ’The Tablecloth’, der er skabt på stedet af godt 500 kg. gips. Ulrik Heltoft viser sin video ’Kabinet’, der er skabt i den helt nye 4K-teknik. Og Christoffer Munch Andersens udstiller en række superrealistiske malerier af kødbakker, paptallerkener og ispinde. 
 
Derudover viser udstillingen værker af Martin Erik Andersen, Morten Buch, Jørgen Geisted, Jeanette Hillig, Jakob Hunosøe, Per Kirkeby, Thomas Kluge, Tove Storch og Niels Strøbek. 
 
Det er gratis at deltage i selve omvisningen, men der betales normal entre til museet
Tilbage