Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

2015

12. - 16. oktober kl. 12-16. Børn trykker tryk i efterårsferien


Der kommer tryk på i efterårsferien. Helt bogstaveligt. Museets underetage omdannes til et grafisk værksted, hvor børn og voksne kan eksperimentere med tryk og grafik
 
Når skolerne holder efterårsferie, er der tradition for, at de ferieramte børn kan komme på Holstebro Kunstmuseum og arbejde med kunst. Det gælder også i år, hvor museet har indrettet et grafisk værksted, hvor børn kan eksperimentere med forskellige grafiske teknikker.  
 
Grafik handler om at trykke. Man laver sit billede på en plade, sværter pladen ind og trykker så billedet over på papir. I Holstebro Kunstmuseums grafiske værksted kan man prøve tre forskellige måder at lave grafik på – højtryk, dybtryk og monotypi. 
 
Umiddelbart er det svære teknikker. Men kunstformidler Peter Haarby – der er værkstedleder – har fundet materialer og teknikker frem, så alle kan være med. Linoleumsplader og knive er erstattet af skumplader og kuglepenne. Kobber- og zinkplader er skiftet ud med tynde plastikplader. Farverne er giftfrie og vandopløselige, og vi har plastikforklæder, så man ikke får beskidt tøj.
 
Kobbertrykspressen er som på et rigtigt grafisk værksted, men den må kun betjenes af værkstedsleder Peter Haarby. 
 
Grafik er en gammel kunstnerisk teknik. Hvis selveste Rembrandt kom forbi Holstebro Kunstmuseum i efterårsferien, kunne han uden videre også være med. Teknikken er i princippet den samme i dag som for 500 år siden. 
 
Derfor har museet også hængt en del af de mange stykker grafik, der er i museets samling op i forbindelse med værkstedet. Så kan børnene se, hvad kunstnerne kan få ud af de teknikker, som der bliver arbejdet med i værkstedet. 
 
Grafikværkstedet har åbent alle hverdage i efterårsferien – fra mandag den 12. oktober til fredag den 16. oktober – hver dag kl.12-16. Det er gratis at deltage i værkstedet, og da man i de fleste grafiske teknikker kan lave flere af det samme billede, kan man også få et eksemplar af det billede man laver med hjem. 
 
Børn har gratis adgang mens voksne betaler normal entre til museet.
 
 
Tilbage