Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

2015

19. september 2015 kl. 15 Schönberg og Fauré - Koncert


Ensemble MidtVest og den tyske sopran Christina Landshamer opfører værker af Arnold Schönberg, Gabriel Fauré og Peter Bruun.
 
Lørdag den 19. september kl. 15:00 vil Færchfløjen på Holstebro Kunstmuseum genlyde af musik og sang. Det er Ensemble MidtVest, der sammen med den tyske sopran Christina Landshamer, giver koncert på museet. 
 
Christina Landshamer færdes hjemmevandt på Europas store koncert- og operascener. Hun arbejder sammen med store dirigenter som Riccardo Chailly, Nicolaus Harnoncourt, Phillipe Herrenweghe og Christian Thielemann. Og I 2012 havde hun sin debut med Berliner Filharmonikerne under Simon Rattle.  Christina Landshamer i 2013 gæst på Ensemble MidtVest’s sommerfestival og i denne sæson fortsætter samarbejdet mellem Christina Landshamer og Ensemble MidtVest. 
 
Koncerten indledes med Johannes Brahms 5 sange arrangeret for cello og klaver. Derefter spilles Arnold Schönbergs Strygekvartet nr. 2. Det er et skelsættende værk i det 20. århundredes musik. Det er her, hvor Schönberg tager de første skridt i retning af det  der bliver til 12-tone musikken.

Koncerten afsluttes med den franske komponist Gabriel Faurés sangcyklus ’La Bonne Chanson’ for sopran, klaver og strygekvartet. Cyklussen er baseret på ni digte af Paul Verlaine. 
 
Koncerten starter kl. 15. Men allerede kl. 14:30 er der koncertoptakt, hvor ensemblets musikere fortæller om værkerne og komponisterne. 
 
Entreen til koncerten er 150 kr. Billetter kan købes via Billetnet – eller ved indgangen. 
 
Koncerten er arrangeret i samarbejde mellem Ensemble MidtVest og Holstebro Kunstmuseum 
 
 
Tilbage