Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

2015

17. - 18. Oktober 2015. Begge dage kl. 11-15:30 Grafikworkshop

 
Kunne du tænke dig at prøve kræfter med koldnålsradering og collografi? Så tilbyder Holstebro Kunstmuseum to dages grafikworkshop med grafikeren Yngve Riber, Fyns Grafiske Væreksted. 

Grafik er en spændende kunstform. Både når man som museumsbesøgende betragter anerkendte kunstneres grafiske arbejder. Men også når man selv får mulighed for at eksperimentere med de mange forskellige grafiske teknikker.  
 
Holstebro Kunstmuseum har fået mulighed for at arrangere en grafisk workshop over to dage med grafikeren Yngve Riber fra Odense, der gennem mange år har været medlem af og siddet i bestyrelsen for Fyns Grafiske Værksted. Yngve Riber har en bred viden om grafiske teknikker og stor undervisningserfaring. 
 
Kurset koncentrerer sig om koldnålsradering og collografi/paptryk. 
 
Koldnålsradering er en klassisk dybtryksteknik, hvor man – kort fortalt – tegner med en radernål i en kobberplade. Pladen sværtes ind, sværten tørres af, så der kun er sværte tilbage i de riller man har ridset. Til sidst køres pladen og et stykke fugtet kobbertrykspapir gennem en kobbertrykspresse, hvorved papiret trækker sværten op af rillerne. 
 
Til collografi bruger man papplader, som man behandler med schellak. Derefter kan man tegne i pladen med en kuglepen. Trykningen foregår på samme måde, som når man trykker koldnålsraderinger. Men collografi kan meget mere. Man kan trykke collografi som var det højtryk - dvs. at man valser farve på pladen og trykker på samme måde som et træsnit eller linoliumssnit. Eller man kan præge ting i pladen, skære dele af pladen væk eller bruge flere farver. Kun fantasien sætter grænser. 
 
Det koster 500 kr. at deltage i de to dages workshop, der begge dage starter kl. 11 og slutter kl. 15:30. Der er ½ times middagspause kl. 12:30. Med i prisen er 2 kobberplader på hhv. 10x15 cm. og 13x18 cm., pap til collografi, 1 radernål, samt sværte, trykpapir og alle andre materialer. 
 
Kurset gennemføres kun ved mere end 5 tilmeldte og der er maximalt plads til 10 deltagere. Kurset retter sig mod unge og voksne. 
 
Man kan tilmelde sig hos kunstformidler Peter Haarby frem til den 21. september 2015 kl. 12.00 -  enten på museets telefon nr. 9742 4518 eller på ph@holstebrokunstmuseum.dk  
 
Der tages forbehold for evt. ændringer i planen. 
 
Tilbage