Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

2015

3. september 2015 kl. 15.15 & 16.15. Lyrikoplæsning med Peter Laugesen


Poesi på en torsdag fejrer 50 gangs-jubilæum over hele Holstebro. På Holstebro Kunstmuseum kan man  møde digteren Peter Laugesen og en elev fra Dansk Talentakademis forfatterlinje.

Det er én af dansk lyriks helt store personligheder, man torsdag den 3. september kan møde på Holstebro Kunstmuseum. Peter Laugesen har siden sin debut med digtsamlingen Landskab i 1967, udgivet mere end 50 digtsamlinger, og har siden 1997 været medlem af Det danske Akademi. Han er kendt for i sin lyrik at udforske det danske sprog. Og for sine live-oplæsninger, der er en ganske særlig oplevelse. Man kan opleve Peter Laugesen to gange - hhv. kl. 15.15 og kl. 16.15.  

Ved oplæsningen på Holstebro Kunstmuseum får Peter Laugesen selskab af elever fra Dansk Talentakademis forfatterlinie. Ved oplæsningenj kl. 15:15 er det Lizzi Husum Bertelsen, der læser op. Og ved oplæsningen kl. 16.15 er det Bror Brændholt Sørensen.  

Arrangementet finder sted i anledning af, at det er halvtredsindstyvende gang der afholdes 'Poesi på en torsdag' i Holstebro. Arrangementet har siden 2007 samlet et stort publikum til lyrik-aftener på Kundsens i Holstebro. 'Poesi på en torsdag' har inviteret samtlige de lyrikere, der gennem årene har deltaget i arrangementet med til jubilæet, og 27 har sagt ja til at komme og ville optræde rundt omkring i Holstebro. Om aftenen fejres jubilæet på Knudsens, hvor samtlige 27 lyrikere optræder.  

Bag 'Poesi på en torsdag' står Holstebro Gymnasium & HF, Uddannelsescenter Holstebro, Holstebro Bibliotek, Holstebro Kunstmuseum, Musikteatret Holstebro, Arnold Busck Boghandel og Odin Teatret.
 
Det er lidt anderledes i Holstebro. Siden 2007 har lyrikarrangement Poesi på en Torsdag, 6 gange årligt trukket folk af huse til arrangementer, hvor digtere er kommet og har læst egne digte op. Normalt foregår det på Knudsens. Men også Holstebro Kunstmuseum har været rammen om en miundeværdig aften med digteren Jørgen Sonne.

Den 3. september er det halvtresdindstyvende gang der afholdes Poesi på en Torsdag i Holstebro. 27 af de digtere, der gennem årene har deltaget i arrangementet møder op, og læser digte op forskellige steder i byen. Og de deltager også i jubilæunsarrangementet om aftenen på Knudsens.  

Peter Laugesen læser op af to omgange på Holstebro Kunstmuseum - hhv. kl. 15.15 og kl. 16.15. Der er gratis adgang til begge arrangementer. 

Læs mere om Poesifestivalen på Odin Teatrets hjemmeside
Tilbage