Åbningstider

MUSEET ER LUKKET INDTIL VIDERE
   
Tirsdag - fredag Lukket
Weekend Lukket
Mandag (ikke helligdage) Lukket
   

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

2016

 

16. april 2016 kl. 15 THAT’s ALLRIGHT WITH ME Performance

Ungarsk performancekunstner optræder med performance om forholdet mellem magten og samfundet - og mellem misbrug og propaganda. 
 
Oppustelige skulpturer, en danser og to musikere. Det er ingredienserne når den ungarske danser og performance kunstner Kata Juhász lørdag den 16. april kl. 15.00 opfører performancen THAT’s ALLRIGHT WITH ME på Holstebro Kunstmuseum. 
 
Forestillingen er på en og sammen tid en installation, et videoværk, en koncert og en performance. De medvirkende – en danser og to musikere – bevæger sig rundt i et rum, med symbolfyldte skulpturer.  Næsten som var de deltagere i et ritual eller en ceremoni. 
 
Men det er ikke en religiøs ceremoni de deltager i. Performancen er i stedet inspireret af en debat, der lige for tiden raser i det ungarske samfund. Debatten er affødt af, at den ungarske regering har valgt at rehabilitere en række historiske personer, man ellers havde besluttet sig for at glemme, fordi de repræsenterede ekstreme, nationalistiske og politiske synspunkter. 
 
Rehabiliteringen af disse personer har ført til, at skulpturer, der ellers var blevet fjernet, er blevet genopstillet, gader og pladser er blevet omdøbt, og landets litterære kanon er blevet omskrevet.
 
Performancen undersøger i et samspil mellem dans, performance, musik og installation forholdet mellem samfundet og magten – og mellem misbrug og propaganda. 
 
Kata Juhász er danseren, mens Endre Kertész spiller cello og András Csizmás spiller kontrabas. Performancen er arrangeret af Jeppe og Linda fra Kunstpartiet i samarbejde med Holstebro Kunstmuseum. 

Samme aften kan man igen møde Kata Juhász og hendes to musikere til SLAUGHTERPARTY #1 - KUNSTPARTY - En levende performativ fest på Slagteriet i Holstebro - den første af foreløbigt 3 planlagte slagtefester i 2016 - slagtefester, hvor alle aktører på Slagteriet, går sammen om at skabe en bombastisk, sansemættet og unik oplevelse. Dørene åbnes kl. 21 og festen fortsætter til kl. 02. Læs mere her
 
 
Tilbage