Åbningstider

1. oktober - 31. marts  
Tirsdag-fredag kl. 12-16
Weekend/helligdag kl. 11-17
Mandag (ikke uge 7, 42)      lukket
Lørdag den 26. oktober     lukket

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

2016

 

5. oktober 2016 kl. 19:30 Bogcafé - Litteratur og Kunst

Kunstneres liv har har ofte inspireret forfattere. Arrangementet præsenterer otte romaner der alle tager udgangspunkt i otte mere eller mindre kendte kunstneres liv. 

Hvad har den italienske barokmaler Caravaggio tilfælles med den svenske akvarelmaler Gunnar Widfoss, der levede fra 1879-1934? Umiddelbart ikke ret meget! Og dog. Der er nemlig skrevet romaner om begges liv og værk. Den danske forfatter Lone Mikkelsen har skrevet romanen 'Vis mig en engel', der skildrer Caravaggios græneoverskidende kunst og udsvævende liv i 1500-tallets Rom. Og den svenske forfatter Frederik Sjöberg har skrevet en underfundig roman om Gunnar Widforss, der var ukendt i Sverige, men som var et stort navn i USA, hvor hans akvareller fra USA's nationalparker fik ikonisk status. 

Holstebro Kunstmuseum og Holstebro Bibliotek er gået sammen om at præsentere otte romaner, der tager udgangspunkt i otte kunstneres liv - og om at præsentere kunstnerne der skildres i romanerne. 

Det er bibliotekarerne Lisbeth Busk Sørensen og Jørn Lybech, der har fundet frem til de otte romaner, som de præsenterer ved arrangementet. Og efter hver bogpræsentation vil kunstformidler Peter Haarby fortælle om kunstneren og vise billeder af hendes eller hans værker. 

De otte romaner, der præsenteres er: 
Lone Mikkelsens: Vis mig en engel, der som sagt handler om Caravaggio.
Frederik Sjöberg: Kunsten at flygte, der tager udgangspunkt i Gunnar Widfoss' liv og værk. 
Margriet de Moor: Maleren og pigen, der handler om Rembrandt og en dansk pige, der er dømt til henrettelse for mord.
Susan Vreeland: Artemisias passion, om den kvindelige italienske renæsancemaler Artimisia Gentileschi, der livet igennem måtte kæmpe mod hendes mandlige kollegers fordomme, jalousi og snæversyn.
Bo Reinholdt, der i romanen Almester fortæller om billedskæreren Claus Berg, der i de dramatiske år op til reformationen skabte altrertavlen i Odense Domkirke.
Kirstine Brøndum: Solen mellem tyrens horn, der skildrer ægteskabet mellem billedhuggeren Anne Marie Carl Nielsen og komponisten Carl Nielsen. 
Anne Thompson: Din hengivne - også et ægteskabsdrama, men her med Mette og Paul Gaugin i hovedrollerne. 
Og endelig Helle Stangerup, der i romanen 'Skæbnegalleriet' skildrer renæssancemaleren Hans Holbein d.y. og hvordan han måtte navigere i Henrik den 8's London.

Arrangementet er tilrettelagt i et  samarbejde mellem Holstebro Kunstmuseum og Holstebro Bibliotek. 
Arrangementet gentages den 25. oktober kl. 16 på Vinderup bibliotek, og den 27. oktober kl. 19 på Ulfborg bibliotek.   Tilbage