29. oktober kl. 14 VÆREN VÆRKET VERDEN Artist Talk

Mød billedkunstner Sophie Hjerl og historiefortæller Ingrid Hvass - kunstnerne bag udstillingen VÆREN VÆRKET VERDEN - og hør om intentionerne bag udstillingen og dens kunstneriske udtryk.

I år er det 50 år siden, Alberto Giacomettis 'Kvinde på kærre' blev stillet op i Holstebro. En begivenhed, der sammen med åbningen af Musikteatret, Odin Teatrets ankomst til byen og etableringen af Holstebro Kunstmuseum, var med til at skabe Holstebros ry som kulturby.

Med baggrund i de begivenhheder, og de fortællinger som Sophie Hjerl og Ingrid Hvass har fået Holstebroborgere til at fortælle om deres oplevelser med kulturen i de forløbne 50 år, har de to kunstnere skabt en totaliscenesættelse af museets Færchfløj, hvor lyd, lys og video spiller en central rolle.

Nu kan publikum komme helt tæt på udstilingen og de to kunstnere. De vil fortælle om deres intentioner bag udstillingen, hvorfor udstillingen har fået det visuelle udtryk, den har, hvordan deres arbejdsproces har været, og hvilke valg de har foretaget i løbet af arbejdet med udstillingen.

Sophie Hjerl (f. 1971) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi 1993-2000 og er desuden cand.mag. i Teori og Formidling (Kunstakademiet, 2002). Hun arbejder i en lang række medier med video som hovedmedie. Sammen med Jeanette Land Schou, Musikteatret Holstebro og Holstebro Kunstmuseum arrangerede hun i 2010-2012 projektet ’Terrain Video - Video på kanten’, hvor der gennem to år blev vist dansk og international videokunst på Musikteatrets storskærm. Hun udstiller hyppigt i ind- og udland.

Ingrid Hvass (f.1955) er historiefortæller med base i Holstebro. Hun er uddannet cand.mag. i Dansk og Teatervidenskab fra Københavns Universitet og har været involveret i en lang række kulturprojekter. 1999-2002 var hun fortæller og skuespiller i Teatret Om, professionel historiefortæller fra 2003 og kunstnerisk leder af Fortællefestivalen på Nørre Vosborg fra starten i 2006 til 2012. I 2011 åbnede hun Fortælle Galleriet i Holstebro og hun er en del af Nordisk Teaterlaboratorium.

VÆREN VÆRKET VERDEN er blevet til i et samarbejde mellem Sophie Hjerl, Ingrid Hvass, Odin Teatret, Holstebro Museum, Marens Venner og Holstebro Kunstmuseum. Udstillingen har modtaget generøs støtte fra Holstebro Kommune, Grosserer L.F. Foghts Fond, Århus Filmværksted og Færch Plast.