Åbningstider

MUSEET ER LUKKET INDTIL VIDERE
   
Tirsdag - fredag Lukket
Weekend Lukket
Mandag (ikke helligdage) Lukket
   

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

2016

 

12. november kl. 14 Poul Holm Olsen Kunstner og samler

Pontus Kjerrman - billedhuger og lektor ved Kunstakademiet - fortæller om Poul Holm Olsen, hvis store samling af traditionel afrikansk kunst udgør et vigtigt element i Holstebro Kunstmuseum 

Én af de ting, der bidrager til Holstebro Kunstmuseum særlige profil, er museets store afrikanske samling. Den stammer fra billedhuggeren Poul Holm Olsen. Han  opholdt sig i Paris i begyndelsen af 1950'erne, og her mødte den traditionelle, afrikanske kunst på loppemarkederne. Han blev så fascineret af de afrikanske masker og statuer, at han begyndte at samle – en passion, som fulgte ham resten af livet. Allerede fra museets start i 1967 indgik dele af hans samling i museet. Og i dag er hele hans samling på næsten 1000 genstande del af museet.    

Poul Holm Olsen var også billedhugger. Og han arbejdede desuden som lektor på det Kgl. Danske Kunstakademi, hvor han bl.a. underviste i patinering af bronze. Gennem denne virksomhed kom han til at præge mange unge billedhuggere. Og hans forelæsninger, hvor han tog udgangspunkt i bl.a. sine samlinger af ikke vestlig kunst, huskes stadig tydeligt af mange af de der deltog.  

Én af de unge kunstnere, der fulgte Poul Holm Olsens forelæsninger var billedhuggeren Pontus Kjerrman. Han blev også fascineret af Poul Holm Olsen. En fascination, der har holdt sig til i dag, hvor han gennem en årrække har bestridt Poul Holm Olsens lektorat på Kunstakademiet. Her har han gennemlyttet de gamle forelæsninger og samlet dokumentation og fotos, der beskriver Holm Olsens liv, egen kunstnreriske virksomhed.

Alt det har Pontus Kjerrman nu samlet til dette spændende foredrag, hvor man kan høre han fortælle historien  om kunstneren, samleren og mennesket Poul Holm Olsen.  

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet.  


Tilbage