Åbningstider

1. september - 30. juni  
Tirsdag-fredag kl. 12-16
Weekend kl. 11-17
Mandag     lukket
Obs. Se åbningstider ifm. ferier og jul

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

2017

 

4. maj 2017 kl. 19:30 Køn og identitet i ord og billeder

Elever fra Dansk Talent Akademis Forfatterlinje læser tekster op, som de har skrevet med inspiration fra fotografen Lærke Posselts fotografier på udstillingen Q* Flydende Køn.

Hvad sker der, når en række unge fra Dansk Talentakademis forfatterlinje bliver bedt om at forholde sig til fotografen Lærke Posselts fotografier af unge på deres egen alder, der ikke vil acceptere de traditionelle kønsnormer. Det kan man høre, når Holstebro Kunstmuseum inviterer til en aften om køn og identitet i ord og billeder torsdag den 4. maj kl. 19:30.  
 
Samarbejde mellem forfatterlinje og Kunstmuseum
Holstebro Kunstmuseum har nemlig inviteret forfattertalenterne til at besøge udstillingen ’Q* Flydende Køn’ der viser fotografen Lærke Posselts stærke fotos af unge, der betegner sig som Queer. Bagtanken var, at de unge forfattere skulle skrive tekster, med udgangspunkt i Lærke Posselts fotografier. 
 
Forfattertalenter skriver tekster med udgangspunkt i udstilling
I alt seks af forfatterlinjens elever tog imod tilbuddet og besøgte udstillingen i denne uge sammen med Christoffer Boserup Skov, leder af forfatterlinjen på DTA og kunstformidler Peter Haarby. Allerede ved besøget blev der skrevet tekster, korte og lange og af vidt forskellige karakter, men alle kredsende omkring identitet og køn. 
 
Oplæsning og omvisning i ’Q* Flydende Køn’
Det er disse tekster, som de unge vil læse op midt i udstillingen i forbindelse med arrangementet. Som optakt til oplæsningen vil kunstformidler Peter Haarby fortælle om udstillingen og Lærke Posselts metode og tilgang til de mennesker hun portrætterer.
 
Fotograf med rødder i Vestjylland
Lærke Posselt er født og opvokset i Vestjylland. Hun er uddannet på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, og har vundet flere store priser bl.a. Kronprinseparrets Stjernedryspris 2014 og den fornemme World Press Photo i kategorien portræt i 2012 – og har nu en international karriere som freelance fotograf.
 
Udstillingen ’Q* Flydende Køn’ indgår i og har modtaget støtte fra Kultursamarbejdets kulturfestival Off Road 2017, hvor syv kommuner i Nordvestjylland fokuserer på den kultur, der befinder sig væk fra alfarvej.  
 
Arrangementet er et samarbejde mellem Holstebro Kunstmuseum og forfatterlinjen ved Dansk Talentakademi. 
 
 
 
Tilbage