Åbningstider

1. september - 30. juni  
Tirsdag-fredag kl. 12-16
Weekend kl. 11-17
Mandag     lukket
Obs. Se åbningstider ifm. ferier og jul

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

2017

 

4.oktober 2017 kl. 19:30 Fra David til Courbert
Impressionismen del 1

Kunsthistorikeren Signe Jacobsen er tilbage med 4 foredrag om Impressionismen -  kunstretningen, der i den sidste del af 1800-tallet varslede den moderne kunst.

Onsdag den 4. oktober starter Holstebro Kunstmuseums foredragssæson, der i dette efterår har fokus på Impressionismen. Det er kunsthistorikeren Signe Jacobsen, der fortæller om impressionismens kunstnere og deres kunstsyn.   
 
Impressionismen - den første moderne kunstretning
Impressionismen er den måske mest kendte og elskede kunstretning. Monets malerier fra haven i Giverny, Renoirs indlevende portrætter og Degas henrivende malerier af balletdansere er kendt af de fleste. Men samtidigt var impressionismen forløberen for den moderne kunst.  
 
Signe Jacobsens fortæller i sine de fire foredrag, som foredragsrækken løber over, om optakten til impressionismen, dens centrale år i slutningen fra 1870 og frem og om hvordan den klinger ud med Gauguin og Van Gogh. 
 
David, Ingres, Corot, Delacroix, Millet og Courbet
I det første foredrag fortæller Signe Jacobsen om optakten med David’s neoklassicisme i Den franske Revolutions kølvand. Vi møder Ingres’ marcipanhudede kvinder, Corots poetiske landskaber, Delacroix’ højromantiske dramaer, Millets fattige landbefolkning og Barbizon-skolens karske landskaber – og slutter af med Courbets rå og ufiltrerede realisme.
 
Skattet foredragsholder med vid og humor
Signe Jacobsen har de sidste mange år været et fast punkt i museets sæsonprogram. Og der er sikkert mange af museets faste gæster, der ser frem til hendes kompetente foredrag, der tit afleveres med vid og humor. 
 
De øvrige foredrag i serien finder sted i november. 
 
Foredraget er arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet.  
 
 
 
  Tilbage