Åbningstider

1. september - 30. juni  
Tirsdag-fredag kl. 12-16
Weekend kl. 11-17
Mandag     lukket
Obs. Se åbningstider ifm. ferier og jul

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

2017

 

1. november 2017 kl. 19:30 Manet og Monet
Impressionismen 2

Kunsthistorikeren Signe Jacobsen er tilbage med 4 foredrag om Impressionismen - kunstretningen, der i den sidste del af 1800-tallet varslede den moderne kunst.
 
Impressionismen er den måske mest kendte og elskede kunstretning. Den skildrer den moderne verden, der i slutningen af 1800-tallet brød frem med storbyliv, industri og jernbaner. Men også naturen var en væsentlig inspiration for kunstnerne. 

Fotografiet - en vigtig inspirationskilde for impressiopnisterne
Fotografiet - en af tidens væsentligste opfindelser - åbnede impressionisternes øjne for lysets betydning. Og for at skildre øjeblikket - nuet. På samme måde som når et fotografi fanger verden i det sekund, hvor glaspladen filmen belyses, forsøgte impressionisterne at fastholde udsnit af verden som øjeblikke af lys. 

Manet, Monet, Pissarro og Sisley 
Signe Jacobsen vil fortælle om Manet og hans fornemt forenklede og køligt nøgterne stil. Og - selvfølgelig - om Monet og hans farveopløste lærreder, der gengiver verdens flimmer poetisk og sanseligt. Signe Jacobsen kommer også ind på andre af impressionismens væsentlige kunstnere som f.eks. Pissarro og Sisley.
 
Foredragsholder med vid og humor
Signe Jacobsen er en skattet foredragsholder, der gennem de seneste fire år har samlet sig en stor fanskare i Holstebro. Hun fortæller med indsigt og humor om kunstens store mestre og de store perioder i kunsthistorien. 
 
Foredraget arrangeres i samarbejde med Folkeuniversitetet.
 
 
 
Tilbage