Åbningstider

1. september - 30. juni  
Tirsdag-fredag kl. 12-16
Weekend kl. 11-17
Mandag     lukket
Obs. Se åbningstider ifm. ferier og jul

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

2017

 

15. november 2017 kl. 19:30 Degas og Renior
Impressionismen 3

Kunsthistorikeren Signe Jacobsen er tilbage med 4 foredrag om Impressionismen -  kunstretningen, der i den sidste del af 1800-tallet varslede den moderne kunst.

Det tredje af sine fire foredrag om Impressionismen har kunsthistorikeren Signe Jacobsen helliget to kunstnere, som de fleste har et forhold til - nemlig Edgar Degas (1834-1917) og Pierre-Auguste Renoir(1841 - 1919). To malere, der leverer meget forskellige versioner af impressionismen. 

Edgar Degas
Det bliver ofte hævdet, at man ikke rigtig kan rubricere Degas under impressionismen. I sine malerier koncentrerer han sig især om bevægelse: Hans balletmalerier og skulpturer er nok de mest kendte og elskede. Men også det letlevende cabaret-liv og ryttere har han virtuost fastholdt på sine lærreder.

Pierre-Auguste Renoir
Renoir er kvindeelskeren om en hals, og størstedelen af hans værker er en forelsket besyngelse af den kvindelige, yppige skønhed - sanselige værker, men med en karakteristisk uskyld i behold.

Foredragsholder med vid og humor
Signe Jacobsen er en skattet foredragsholder, der gennem de seneste fire år har samlet sig en stor fanskare i Holstebro. Hun fortæller med indsigt og humor om kunstens store mestre og de store perioder i kunsthistorien. 
 
Foredraget arrangeres i samarbejde med Folkeuniversitetet.
 
Tilbage