Åbningstider

1. september - 30. juni  
Tirsdag-fredag kl. 12-16
Weekend kl. 11-17
Mandag     lukket
Obs. Se åbningstider ifm. ferier og jul

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

2017

 

29. november 2017 kl. 19:30 Gauguin og van Gogh
Impressionismen 4

Kunsthistorikeren Signe Jacobsen er tilbage med 4 foredrag om Impressionismen - kunstretningen, der i den sidste del af 1800-tallet varslede den moderne kunst.

I sit sidste foredrag om Impressionismen fortæller kunsthistoriker Signe Jacobsen om, hvordan Impressionismen klinger ud omkring år 1900-tallet.

Her er det to af den moderne kunsts helt store navne - Paul Gauguin (1848-1903) og Vincent van Gogh (1853-1890) – der er i centrum. For begge blev impressionismen et skridt på vejen til en helt ny opfattelse af maleriet. 
 
Stormfuldt venskab
De to kunstnere var bundet sammen af både et kunstnerisk fællesskab og et venskab, det dog fik fatale konsekvenser, da de søgte et arbejdsfællesskab i Arles. De var begge kompromisløse kunstnere, der afsøgte deres egne veje og forfulgte deres kunstneriske mål med en imponerende konsekvens og med en vilje til at gå til yderligheder. Og deres samliv i Arles blev da også af kort varighed. 

Paul Gauguin 

Gauguin udførte sine kendteste malerier i Bretagne og Sydhavet, men opholdt sig også en kort overgang i København hos sin danske kone Mette Gad

Vincent van Gogh
Van Gogh søgte fra Holland til Paris og derfra mod Provence, hvor han passioneret drev sine malerier op i et crescendo af farver. Hans kunstnerkarriere blev kort, men intens.
 
Foredragsholder med vid og humor
Signe Jacobsen er en skattet foredragsholder, der gennem de seneste fire år har samlet sig en stor fanskare i Holstebro. Hun fortæller med indsigt og humor om kunstens store mestre og de store perioder i kunsthistorien. 
 
Foredraget arrangeres i samarbejde med Folkeuniversitetet.
 
Tilbage