Åbningstider

1. september - 30. juni  
Tirsdag-fredag kl. 12-16
Weekend kl. 11-17
Mandag     lukket
Obs. Se åbningstider ifm. ferier og jul

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

2017

 

22. november 2017 kl. 19:30 Omvisning The Men Who Fell from Earth

Museumsdirektør Anders Gaardboe Jensen viser rundt i museets aktuelle udstilling 'The Men Who Fell from Earth', der viser værker af Jonathan Meese, Daniel Richter og Tal R
 
’Et fritidshjem med pædagogen låst inde i kosteskabet’. Sådan karakteriserede den danske kunstner Tal R situationen, da han og hans tyske venner Jonathan Meese og Daniel Richter var i gang med at lave 50 tegninger til deres fælles udstilling ’The Men Who Fell from Earth’ på Holstebro Kunstmuseum. 
 
Fællestegninger og -malerier
I Museets høje sal i Færchfløjen kan man se resultatet af ’anarkiet i fritidshjemmet’. Fællestegningerne dækker hele den ene væg i rummet. På den anden hænger et antal malerier, som også er malet på museet og i fællesskab. 
 
Undrekammer fyldt med kitsch
Og gulvet i museets høje salen er fyldt med de mærkeligste ting. Gamle hoddogreklamefigurer stillet sammen med sjældne forstenede træstammer og blåmalede ølkasser med guitarer og andre ting syet ind i blåt- og hvidstribet stof.  Et overvældende, kitschet og mærkværdigt undrekammer, stykket sammen af genstande, som de tre kunstnere har taget med til museet. 
 
Alvor og humor
Man kan på udstillingen tydeligt se, at de tre kunstnere ofte henter deres inspiration på kanten af det alment accepterede. De går imod konventionerne og normerne. Og deres billedsprog er fabulerende med stor koloristisk og ekspressiv styrke. De er fandenivoldske, fabulerende og hæmningsløse. Det er alvorsfulde og presserende emner, de tager under behandling – men ofte sker det med humor.
 
Inspiration fra Sci-Fi-klassiker
Udstillingens titel er en omskrivning af den amerikanske science fiction-forfatter Walter Tevis’ roman ’The Man Who Fell to Earth’, der i 1976 blev filmatiseret med David Bowie hovedrollen som et rumvæsen, der kommer til Jorden for at skaffe vand til sin tørkeramte planet. Projektet mislykkes, og rumvæsenet går til grunde i alskens misbrug. Filmen er foruroligende og højaktuel og handler om klimakrise, grådighed og frygten for det fremmedartede. 
 
Meese, Richter og Tal også på film
Til udstillingen har Richter og Tal R skabt en kortfilm (instr. Emma Leth) med en surrealistisk billedside, hvor de sammen optræder og reciterer fra The Man Who fell to Earth.
 
Også individuelle malerier
Udover de værker, som de tre kunstnere i fællesskab har lavet til udstillingen, viser udstillingen også værker som de tre har lavet hver for sig.   
 
Det er gratis at deltage i omvisningen, når der er betalt entré til museet.   
 
 
Tilbage