Åbningstider

1. oktober - 31. marts  
Tirsdag-fredag kl. 12-16
Weekend/helligdag kl. 11-17
Mandag (ikke uge 7, 42)     lukket
Jul og Nytår (+ visse dage)     lukket

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

2017

 

1. februar kl. 19:30 Grådighed
Aftenen inden

Få et helt unikt kig bag kulisserne, når vi åbner dørene til udstillingen ’Grådighed', mens den stadig er under opbygning. Og – måske – vil kunstnerne også være til stede.  
 
Lørdag den 4. februar åbner Holstebro Kunstmuseums nye udstilling ’Grådighed – de syv dødssynder’. Men allerede onsdag den 1. februar kan man kl. 19:30 få et helt unikt kig ind bag facaden på den nye udstilling, når museet inviterer publikum ind i den endnu ikke færdige udstilling. 
 
Onsdag aften er to af de tre kunstnere, der deltager i udstillingen til stede – nemlig Peter Linde Busk og Alexander Tovborg. Afhængigt af hvor langt vi er med opbygningen, og hvor optagede vi er, kunne der være en chance for, at de tom kunstnere har tid til at snakke med publikum.   
 
Udstillingen vises i museets Færch-fløj, som de tre kunstnere omdanner til noget, der kan minde om en sekulær katedral, hvor de ved hjælp af billeder og skulpturer tager livtag med Grådigheden – en af middelalderens syv dødssynder. 
 
Hvor vi normalt betragter grådighed som en synd, ser de tre kunstnere på grådigheden fra lidt flere synsvinkler. De spør nemlig om grådighed også kan være et grundlæggende vilkår for kunstnerisk skaben? Om man kan se kunstnerisk skaben som en umættelig higen efter en stadig større grad af skønhed og substans? Som en praksis, der aldrig stiller sig tilfreds, men altid søger nye udfordringer? 
 
Udstillingen er del af et udstillingsprojekt om ’De syv Dødssynder’, hvor også Randers Kunstmuseum, Glasmuseet Ebeltoft, Horsens Kunstmuseum, Museet for Religiøs Kunst, MUSE®UM og Skovgaard Museet deltager. Hvert museum har sin egen dødssynd. Udstillingsprojektet er del af Europæisk Kulturhovedstad – Aarhus 2017, og skal samlet set gentænke værdier i det vestlige samfund i dag. Udstillingen er støttet af Europæisk Kulturhovedstad – Aarhus 2017, Augustinus Fonden, Statens Kunstfond og Folketingets Reformationspulje.
 
Tilbage